TiRK nästa..

..blire idag!

Ska köra upp Eddien så ska han få stå i utebox tills imorgon då jag ska rida markarbete för Cissi (Vi läängtar!) och eftersom ingen kan åka upp med honom imorgon fåre bli såhär. Men han dör inte, absolut inte! :)

Så nu måste jag bara ut och putsa lite träns och sadel, välja schabrak, välja vilken martingal och sedan försöka rykta lite på min grisponny innan vi åker runt fyra halv fem.. :) Tränsen är jätteskitiga och dem har nog inte blivit putsade på flera veckor, så känns som att dem ropar på mig :) Men jag har egentligen inte använt dem så mycket, utan jag har mest använd sidepullet eftersom han trivs bäst i bettlöst, och är då inte lika kinkig. :P Men på träningarna måste jag tyvärr nog använda bett så det blir då jag använder det :)

/Sofia

Modellande..

..av både Edwin och Clara fick jag fotta i onsdagskväll. Många bilder blev det, men det blev till att knäppa fort så skärpan är tyvärr inte den bästa, men whatever :) Här är lite pics!

Clara och Edwin:


Edwins huvud när han villigt böjer sig för Claras krav:


Edwin i helbild, ganska välbehållen 19 åring:


Lite sommarmage sådär men inget som stör, sötponnyn!

/Sofia

Skola.

Idag blev det skola :) Nu har jag bytt från SP10 till NV10 också, ett mycket smart drag då dem har bättre tider, jag har fått ett mittenskåp och skåpet är superenkelt att låsa upp och låsa, till skillnad från det andra.

Bild på Eddiepojken:


Nu ska jag nog snart ner till stallet och rida Edwin en stund bettlöst och arbeta honom lite mjuk innan jag går in och tittar på film vid nio!


Söt va? :)

/Sofia

Skola imorgon..

Var hemma idag också, men imorgon blire skola, och gå till rektor Odd och be om att få byta upp mig till NA klassen. Elin, Emelie och Lovisa har slutat och börjat en ny skola, och dessutom är vi 32 elever på samhäll, medans dem bara är 12 i naturklassen. Så.. Det känns ganska rättvist att jag hoppar över dit, tycker jag :)

Ska proppa mig full med hostmedicin och iaf gå dit och berätta att jag vill byta klass, innan jag får åka hem. Usch vad jobbigt det är att vara sjuk! Men vi har bara tre lektioner imorgon, det var typ svenska, data och historia så det funkar nog..

/Sofia

Sjuk sjuk sjuk!

Japp, jag har tyvärr ingenting mer intressant att säga. Jag är sjuk, jag tittar på film och jag pussar valpnäsor. :)

/Sofia

Sjuk..

..igen.. Suck.
Åkte ner till skolan vid nio, och vid halv nio var jag påväg tillbaka hem. Hostade som fan hela tiden, kunde knappt andas och varje gång jag hostade var det som att jag skulle spy. USCH! Mamma fick hämta mig och sedan dess har jag hunnit tittat på två filmer och ätit lunch, samt släppt ut hästar och gått en pyttepromenad med hundarna.
Första filmen jag tittade på var Eye for an Eye, och den var faktiskt hyfsat bra. Jag har inte sett den förut heller, men handlar om en familj vars 17 åriga dotter blir mördad när hon är ensam hemma och pyntar inför lillasysterns 6-årskalas. Polisen hittar mannen som mördade Julie och tar fast honom, men efter ett missförstånd mellan försvaret till den åtalade och mammans och pappans advokat släpps mannen fri. Efter ca 4 veckor mördar han en till flicka, men den gången är han försiktigare och den enda som vet att det var han var mamman i familjen.
Det slutar med att mamman i familjen skjuter mördaren när han är hemma hos dem för att mörda mamman. :) Komplicerat, ey?

Sen tittade jag på Här med förklarar jag er, Chuck och Larry, vilken handlar om två heterosexuella män som låtsas vara gay för att Larry ska kunna sätta över sina pensions sparade pengar till hans barn om han dör. Tyvärr blir dem påkomna och detta leder till en rättegång, eftersom dem försökt lura USA på pengar då, och vill ni se hur det slutar, så får ni titta på den :)

Nu ska jag nog titta på 2012 en sväng, innan jag gör nåt annat :) Eller allra först, pussa valpnäsor!

Valparna har kommit såpass långt nu att dem sitter, går, står, ser, hör, känner lukt och smak och dem har blivit alldeles underbara :) Man visslar eller ropar ite på dem när man kommer in, och båda sätter sig upp i valplådan, med öronen vippande åt olika håll för att försöka uppfatta från vilket håll det kommer ifrån, sedan vänder dem huvudet ditifrån dem tror att ljuden kommer och så tittar dem på en med sina sööta små ögon! Jag ska visa er såfort jag har laddat ur kameran, tog lite nya kort på dem idag :)

/Sofia

Hoppning

Blev det på Eddien idag.. Lite knasponny och jag vågar inte riktigt rida, så det blev några skutt på först 40 och sen 55 cm. Töntponny stannade på 40 några gånger, men då rappar jag till honom, men vad gör det för nytta när jag ändå bara sitter och håller i mig och är rädd att han ska vägra ändå? Äsch, hoppas jag kan hitta en ponny jag kan lita på istället, eller rättare sagt, jag ska köpa en jag kan lita på, absolut inte en Edwin. Vi mejlade på en ponny men den var osäker på hinder och var tittig och stannade om inte ryttaren hjälpte och var övertygande från första galoppsprånget. Så vi sa nej tack, på en gång då :) Men det är bara leta vidare, snart måste vi hitta en :D

/Sofia

Skoldagen :)

Lite kort, tänkte jag :D

Vi började 10.30, mysigt med sovmorgon, och vi började då med idrott. Det blev mest genomgång, planering och lite sånt som vi måste veta :)
Därefter var det lunch till 12.10, då vi har Datakunskap, men då fick vi veta att dataläraren var sjuk och vi fick håltimme till 13.20, då hade vi tyska och då var det också lite genomgång, sen så slutade vi fem i två :)
Då bar det ut till TiRK, för special idrott, och jag hade ingen ponny med mig då, eftersom ingen kunde skjutsa oss idag :) Men det blev lite dressyr för Uffe då, och sen var det teori och då fick vi veta att vi ska ha lektionerna så att vi har dressyr - markarbete- dressyr - hoppning :)

Sen vid 17.30 kom pappa och hämtade mig så slutade vi då :)

/Sofia

Edwin

Idag fick Clara rida Eddien, för jag orkade verkligen inte, orkade knappt vara vaken, än mindre sova.. Suck..
Det gick ganska bra för henne, hon rider ju lite runt fyrkantsspåret i både varven i både skritt trav och galopp. Hon har inte riktigt balansen eller rutinen än att "våga" svänga och göra volter och sådant. Raka spår gillas mest! Edwin var som vanligt schysst och snäll, lite trasslig vid galoppfattningarna var han, men det är sånt som händer. :)

Sen ringde Uffe idag och berättade att special idrotten började imorgon, man typ "jaha" :) Nej så jag skulle få vara i den sena gruppen, klockan 15.50, som håller på till 16.50 därefter teori och 17.30 slutar vi för dagen. Men dels efterom jag har varit sjuk, har jag absolut ingen som helst ork att rida ett hyfsat hårt dressyrpass, och dels så vart det alldeles för sent för att skjutsa dit Edwin nu, och imorgon är det ju ingen hemma så även om jag varit frisk tycker jag det var lite dålig framförhållning av dem.. Men nästa vecka, då är vi där!

Ska ju dressyrträna för Uffe och sen hopp/mark träna för Cissi. Dressyren är inga som helst problem, annat än att jag kommer få strutta runt på en volt mitt i ridhuset med ledande tygeltag i 50 min istället för att träna lite mer teknik och hoppningen och markarbetet ska vi inte ens snacka om. Det enda jag kan säga är att första bästa ponny som hoppar snällt och lastar sig snällt ska jag köpa, vare sig den skenar fullständigt på uteritter, bockar av en i dressyren och hatar att bli borstad, allt för att slippa ha med Edwin.. :(

Nej, nu måste jag duscha!

/Sofia

Blögglövinn

Äntligen, shit vad mycket tid jag sparar genom att jag har skaffat Blögglövinn. :) Jag har alla bloggar där och ser direkt vilka som har uppdaterat och vilka som inte har, och sipper gå in på alla bloggar och titta efter, och lika så behöver jag ju inte komma ihåg dem. :) Annars brukar det bli typ, hm, nu har jag tittat på den och den och den, men vilka brukar jag annars titta på..? :D

/Sofia - En som kollar bloggar med BLÖGGLÖVINN, även kallat Bloglovin :D

SJUK

Vilket ord på fyra bokstäver har sju kvar när man tar bort en?


Sjuk, såklart. Och det är precis vad jag är nu, suck. Jätteförkyld och blir typ helt slut över att gå från ena hörnet på rummet till det andra... Så nu lyssnar jag på Spotify, läser bloggar, letar hästar och pussar valpnäsor. Keltien hadef jagat idag igen, buskeltien!

Ska nog försöka lura ut Clara att rida Edwin, så jag bara kan stå och titta och peka med hela handen :) Orkar inte jobba och kräva en massa av honom idag, igår orkade jag knappt rida lätt, så satt mest hela tiden, stackars Eddien, tur att jag bara red en 15 min..

Gick ju inte i skolan torsdag och fredag, pga av att jag var sjuk, och egentligen borde jag nog inte gå i början på den här veckan också, men det måste jag. Kommer missa en massa annars, och det vill jag absolut inte göra.. :(

/Sofia

Ponnyerna är bytta..

..och allt återgår till det normala. Tyvärr lämnade vi tillbaka Babsan till Hanna och letar vidare, men det är sånt som händer. Det blev nog bäst så för alla parter också, skulle jag tro..

Eddien var "som vanligt" vid lastningen, kan man nästan säga. :) Rakt på och stod lugnt och fint, även när luckan öppnades. Man kan inte riktigt förstå hur han var när han kom, om man tittar på honom nu. Visserligen lastar vi med linor, men om det gör ponnyn lättlastad så är det värt det, defenitivt! Men dem är fortfarande hästar, så egentligen kan man inte säga att han är lättlastad. Ibland bryter dem mönstret, som när vi skulle åka. Knasponny! Vägrade tre gånger att gå in, men sedan på den fjärde gången var det inga bekymmer. Knasis!



När han kom hem igår var man ju van vid coola Babsan, som är inte fjollig utan mest lugn och säker. Inte rädd för onödiga saker och gick snällt bakom ryggen på en när man ledde, men Edwin, han gick långt fram, utan att dra i grimskaftet visserligen, men rädd för allt, skuttade till säkert 4 - 5 gånger under den minut det tog att gå runt stallet.. -.-'
Hehe, sedan hade han haft roligt i hagen också, hela han var täckt av lera från hans små ponnyhovar till hans stora lurviga öron :P



Nu när jag släppte ut dem i sommarhagen fick han damp, galopperade runt runt runt och bockade och knasade tillsammans med Titti.

Fia jagade dem två gånger, störda hund ;o och inte lyssnar hon heller, man kan ropa sig stum utan att hon ens sneglar åt en, men sen är hon bäst på att bara vara så det väger ändå upp.. lite.. :)
Ässi jagade dem en gång hon också, men hon vände och kom tillbaka efter ett tag, alldeles överlycklig. Varför vet jag inte? :)
Bella satte svansen mellan benen och sprang allt vad hon kunde upp till ytterdörren och försökte komma in.. Tjaa, vad ska man säga..? :) Tur att hon inte jagar iaf (a)

/Sofia

Lastträning

Nu ska vi snart gå ut och lasta Babsan en gång, bara lasta in, stänga bom och lucka, låta henne stå ett par minuter och sedan lasta ur, öppna lucka och öppna bom.

Imorgon ska vi dra till TiRK med henne, bara för att träna på att lasta, samt för att kolla hur hon är på en annan plats. Det kommer nog gå bra, lilla sötponnyn hade inga problem när hon kom hit, eller när hon kom till Uffe så :) Då ska jag träna lite dressyr för Ulla, är tanken.

Idag red jag ut en sväng runt Grevinnans. Det gick jättebra, lilla ponnyn var lite misstänksam mot träbron, men annars inga bekymmer. Hon skuttade över en liten pinne, fick öka galoppen på en rak tallbarrs-stig och trava på ordentligt med hängande tyglar. Hon tyckte det var så roligt, hela tiden var öronen spetsade på henne och såfort jag kortade tyglarna gjorde hon små galoppfattningar :)<3 Sötponny!

/Sofia

Hoppträning <3

Hej! :)

Idag har jag tränat för Ulla, och först blev det lite dressyr. Jag hade martingal, sporrar och dressyrspö utöver det vanliga, sadel och träns och benskydd. Redan när jag kortade tyglarna började hon tugga på bettet och sänkte halsen/nacken något, och efter lite jobbande, i skritt och trav, med skänkelvikningar och tempoväxlingar, började hon släppa alltmer och efter lite galoppande så gick hon riktigt fin, och var riktigt maffig. Fiiiiiin ponny! <3 :D



Sedan började jag skutta lite fram och tillbaka på ett kryss, och hon blev så himla pigg så tillslut visste hon inte var hon skulle ta vägen! Så en gång kom hon lite knas och tog ett jämfota-språng rakt upp i luften så jag tappade både stigbyglar och tyglar, söten! 



Sen hoppade jag på en oxer på diagonalen, som låg på ca 70 - 75 cm från början. Efter några språng på det höjde Ulla så det blev 80 - 85 cm, så hoppade jag några gånger på det innan Ulla höjde till 90 cm ca, då bangade jag 2 - 3 gånger, sen så bad jag Ulla sänka men då tjyva hon! Hon sänkte bara en - två centimetrar, men jag såg inte utan jag hörde bara hur hon knäppte i hinderstöden. Så då hoppade jag utan problem! Duktiga ponny! 



Ulla höjde krysset till ett räcke på 95 cm som jag och Babsan hoppade så glatt så! :) 
Våran bana är så konstig, för hästarna gräver ner sig så ordentligt, så egentligen ska man bara rida lite markarbete och inte hoppa något värre, men iaf, eftersom hästarna gräver ner sig så blir hindret ca 10 cm högre än vad man sätter hinderstöden på. Så egentligen kan man säga att vi hoppade 100 - 105 cm idag :)<3 Sötponny!

Det blev inga bilder idag, så ni fick några "gamla" :)

/Sofia 

Ingen dressyr, mina vänner.

Nope, blev ingen dressyr :) Som sagt har ponnyn vilat i 2 dagar och det blåste like hell. Såå..

Ponnyn var lugn till en början, men när jag släppte ut lite lina och lade henne på spåret, då var det full galopp från början till slut. Med små rusningar och grejer, och när hon halkade till blev hon så förbannad, då pep hon till och tog i ännu mera. Galning till ponny!!

I slutet när hon hade fått sprungit av sig en del jobbade hon på riktigt fint.




/Sofia

Dressyr

Snart ska jag ut och rida lite dressyr på den vita prinsessan, får vi se hur det går. Det blåser som satan och ponnyn har vilat i två dagar, så hjälm och säkerhetsväst på :)

Igår var jag med Elin Samrell och Brolötens Noblesse och Johanna Kolm och Moflos Zoogin till Roslagens rid och körklubb där dem tävlade i lokal ponnydressyr. Johanna startade LC:1 och LB:1 med Zoogin, och dem låg på 54,? % i LC:n och kom trea, precis utanför placering, och på 58,28 % i LB:n och hamnade någonstans mitt i, tror jag. Elin red LA:1an, och det gick jättebra för henne. Hon vann sin klass på 68,68 % och var väldigt nöjd!


Här är Zoogin under framridning till LB:1


Zoogin under LB:1 programmet


Nobster under framridningen :)


Så nu är man lite inspirerad och ska ut och köra ett dressyrpass med hopponnyn, ja ni hör själva ;)

/Sofia

Alla bilderna är helt oredigerade och kommer direkt från kameran, det är dock ändå inte tillåtet att ta dem, eller använda dem själva utan min tillåtelse.


Snart drar ja!

Snart drar jag till Elin, för att följa med som superextremt viktig fotograf, har aldrig fotat dressyr utomhus förut annat än träning, och Elin ska bara rida ett program så jag får hoppas på det bästa och göra så bra jag kan! Har ju bara ett försök på mig så att säga.. :) Men Elins förra ponny Rossini och Elins ungponny som en kompis till henne rider ska också vara med, så jag har lite att träna mig på innan Elin! :P



Nu ska jag snart ut och rida lite på Hanna Lönnöviks sötponny :) Blir kanske en barbacka ritt ut i skogen, eller så blir det en skrittur med westernsadeln ut i skogen. We'll see.

/Sofia

Älgparken i Tärnsjö..

..var vi till i tisdags med mormor och morfar. På framsidan var det som en helt vanlig bondgård, dem hade kaniner, får, hästar, katter, hundar och en massa höns;


Men, på baksidan, stod ett säkert 2,5 - 3m högt Jurassic Park-stängsel;

    

Vi tog plats i dem öppna kärrorna och innan vi visste ordet av var vi iväg!
Han skämtade mycket, kan man ju säga, en rolig prick :D

 
Här ovanför står han och berättar att "älgarna brukar bli väldigt aggressiva när man väcker dem, så håll fötter och händer på plats" och när han hör hur alla drar efter andan, brister han ut i ett stort asgarv och säger att han skämtade. Hmm.. Jaa :)



Första älgen vi fick se och klappa var den här. En vanligt färgad älgko :)

Sen kom Göte. En av tre ljusa älgar i hela Sverige, vilken han var mycket stolt över!



Sen åkte vi in i tjurarnas inhängnad.


Sen kom den stora tjuren fram, den som hade STÖRST horn och den som var verklige´n gigantiskt!

Tre vanliga älgtjurs-poser;







Sedan när det var klart, åkte vi till Karlssons, eller "Ullared 2", typ som ett miniullared där Clara köpte ett hundhalsband med bjällra till Bilbo. :)



Så nu hör man precis vart hon är när det klingar i bjällran, haha!

/Sofia



Hopp/Dressyrträning

Igår kom Ulla så hade vi ännu en "allround-lektion", först ca en halvtimmes dressyrträning och därpå ca en halvtimmes hoppträning. Ponnyn blev lite trött på slutet, inte undra på det egentligen stackarn! Blir till att ut och konditions och styrketräna :) Lite intervaller och klättring blandat med långa skritt och travstunder gör nog susen :P Bebisponnyn! Skulle jag inte tycka det var så otroligt töntigt att matcha rosa på annat än en B-ponny i miniformat skulle jag klä hela henne i bara rosa luddiga saker! :D <3



Men jag började med att göra bågar på långsidorna samt lite sidvärtsrörelser till och från spåret samt lite halter och ryggningar i både skritt och trav som uppmjukning. Red sen lite galoppjobb, med galoppsluta och -öppna på långsidorna. Sedan red jag inne på volt och krävde lite form, fick rugga till några gånger för hon är ju rätt så duktig på att tänka på allt annat än just dressyr (a' Sen tog jag faktiskt i henne ordentligt (wieoo! way to go girl!) och då gick hon jättefint.



Clara, duktig som hon är fångade inte en enda bild på henne när hon gick på tygeln :) Hon är duktigare på hoppningen, vår lilla eskimå :))

Sen började jag hoppa lite, hoppade på volt på en 60 cm räcke några gånger, sedan på en liten större volt på ett litet kryss, vilket också gick jättebra! Jag måste tänka på att föra händerna framåt längs med mankammen, istället för på sidan av halsen. Jag får ingen riktig balans utan "hänger" lite i tyglarna istället för att hålla balansen i mankammen, och mina snygga armbågar är inte var dem ska vara i min hopposition :)





När jag har händerna längs mankammen får jag in armbågarna också, vilket jag inte gör när jag sänker händerna mot bogarna.





När jag hade hoppat lite på volt och bytt galopp över hindren några gånger trixade Ulla till hindren något. Första räcket låg på 60 cm på ena sidan och ca 85 - 90 cm på andra sidan, alltså väldigt snett och krysset hade hon dragit ut så det blev mer "oxer-likt". Det tredje och sista räcket hade hon inte rört, bara höjt någon centimeter.





Sen hoppade jag på det, på rakt spår, på böjt spår och snett på det. Det gick också jättebra, flera riktigt bra språng med good feeling i. Andra språng blev hemska och vi missförstod varann totalt, men över kom vi alltid!




 
Efter det så slutade vi och jag travade av henne ordentligt innan jag skrittade ut en sväng, vilket också gick jättebra! Red över två diken (på alla våra ridstigar finns minst ett dike, suck) vilket gick galant, hon sträcker upp och fram benen och särar på frambenen hur mycket som helst när hon ska hoppa, söt!



/Sofia

Skogstur med Lill-Babs

Tror inte jag berättade om min och Babs uteritt igår? Det ni, det skulle ni varit med om, sötponnyn är ju bara för bäst helt enkelt.
Det blåste riktigt ordentligt, nästintill storm igår och smart som man var red man över gärdena, vilket byggde lite motstånd för stackars Babs ;) Inte ett enda bocksprång har jag sett till hittills. Ta i trä.. :)

Men red ut som vanligt, skrittade över åkern, bakom vinterhagen och upp på grusvägen mot FUB-gården-hållet. Sen lite trav fram tills stoora backen och därefter galopp tillbaka. Red in på lilla stigen med hinderna på och lilla ponnyn förstod inte rikigt vad hon skulle ut på för äventyr, men glad och pigg som hon alltid är fortsatte hon ändå raskt framåt.

Sedan hoppade vi dem 6 hindren, på en blandad höjd från 40 - 60/70 cm, och hon älskade det! Fanns ingen tvekan alls, varken mot hindren eller mot omgivningen. Hon galopperade lugnt och sansat och extremt lyhört, jag kunde öka galoppen, ta tillbaka galoppen, sakta av till skritt (det är ett värdelöst parti mitt i där det är massor med stenar, så man måste skritta långsamt där och sedan fortsätta), göra halt m.m. utan problem :)

Så jag hoppade hindren bortåt och sedan hemåt en gång innan jag red vidare. Då skrittade jag upp till raksträckan (är en grusväg som är helt spikrak och jättefin och säkert iaf 500 m lång om inte längre) och lät henne öka galoppen ordentligt, det tyckte hon var jättekul, men fortfarande var hon väldigt väldigt lydig.

Uppe vid vändplatsen vände jag och lät henne galoppera hemåt också, innan jag skrittade upp till hindren en sista gång. Hoppade hindren med samma lysande resultat som tidigare och travade sen av henne innan jag skrittade hemåt.

Ikväll kommer Ulla igen, ska jag rida lite för henne, lite dressyr/markarbete antagligen. :) Får vi se om det är lika värdelöst resultat av mig idag, eller inte. Ponnyn gör bara som man säger till henne, så hon gör alltid rätt, sötisen!



Den här tjejen och jag hamnar förhoppningsvis i samma klass i höst :) Lovisa Jansson, heter hon, jag gick med henne i Örbyhus skola :) Hon har en arabkorsning som heter Anderse Kalle, haha! Mycket söt är han!

Ni kanske tycker att jag rider rätt hårt, hoppning hit och hoppning dit, dressyr, galoppera i fullfart i skogen osv, men grejen är att jag måste se att hon tål hård ridning, så att jag inte mesar mig fram, köper henne och sen efter ett halvår börjar jag rida hårt och så gör böjprovet sig påmint :)
Jag kommer ju knappast rida lika stenhårt efter provtiden, men måste tänja lite på gränserna, vettni! :P

Har dessutom sagt ifrån Cissiträningarna i höst, tänkte liksom att jag kan ju inte vara med på Cissiträningarna och hoppa 60 cm, inte när det kostar typ 3 000kr, så det får jag träna lite själv tsm med Ulla istället, så tar vi Cissiträningarna i vår. :)

/Sofia

Så FUCKING J*VLA värdelöst!

Igår tränade jag en stund för Ulla. Det gick både upp och ner. Först red jag lite dressyr, och henne kan jag ju ta lite mer i men riktigt i form gick hon inte, men mjukare blev hon.


Sen travade jag lite bommar vilket gick bra, sen började jag hoppa lite lågt vilket också gick rätt bra faktiskt :)



Hoppade lite på en åttvolt och tränade på att byta galopp, vilket gick finemang!
Sen så ställde Ulla upp en kombination och höjde direkt till ca 80 cm, och jag förstår inte riktigt hur varken Ulla eller mamma tänker. Jag är totalförstörd inom hoppningen tack vare Edwin och behöver bygga upp självförtroendet där först innan jag börjar hoppa "högt". Så jag säger till dem att jag inte vågar rida på, och vågar inte jag hoppar inte Lillbabs såklart, men dem säger att jodå, kom igen nu, det är ju bara att hoppa. Så jag rider på och är redan rädd, och eftersom jag bara sitter där och håller igen Babs vägrar hon ju, vilket gör att jag då blir ännu räddare även fast jag vet att det var mitt fel, men ändå, hon vägrade liksom.



Så jag ber dem sänka, och jo visst, dem sänker, 5 cm. Stor skillnad. Jag säger att jag fortfarande inte vågar, men dem pressar vilket gör att jag rider emot, håller och ponnyn vägrar. Än en gång är det mitt fel men än en gång blir jag såklart ännu räddare. Tillslut med mycket suckande lägger dem ner översta bommen och jag vågar rida på vilket gör såklart att hästen hoppar. Så, även om ponnyn tillslut hoppar så har jag tagit ett steg fram och åtta steg tillbaka.


 
Ponnyn är det absolut inget fel på, snarare tvärtom, gör jag rätt gör hon rätt vilket är en superbra läromästare, men det jag egentligen skulle behöva är att träna på 60 - 70 cm hinder, MAX, och hitta känslan, sitsen, sprången, allt, innan jag höjer bommen ens en centimeter! Men då börjar mamma och Ulla att man får ju inte fastna på för låga höjder och sen inte börja höja, men då är det liksom, är det bättre att börja hoppa 80 - 90 cm och sen köpa mig en islandshäst och tuffa runt i skogen på, för att jag blir för rädd för att hoppa?



Ärligt talat förstår jag dem inte, likaså att jag skulle göra Babsan till en stopponny, iom att jag svänger undan hindret när jag inte vågar. Grattis, ännu lägre självförtroende inom hoppningen. Lika bra att jag lägger av med hästar då kanske. Satsa min tid på Fia istället.

Förlåt att ni behövde läsa all skit, men allt känns så fucking värdelöst just nu om allt som har med hästarna att göra.

/Sofia

Snart så..

..kommer Ulla för att hålla en lektion för mig och Babs. Det har regnat hela dagen men inte just nu, så vi får hoppas att uppehållet håller i sig tills jag ska rida. :)

Valparna har inte riktigt skött sig idag, eller jo, Blixtra har. Men Dunder, han har matvägrat nästan hela natten och ända fram till klockan 11. Vid elva började han dock äta igen, och han har nu ätit normalt från dess.



/Sofia

Mallebäbisbilder

Haha, lång rubrik men den säger allt, titta och njuuuuut!


Detta är Storlurs Blixtra, en tik :)


Och detta är Storlurs Dunder, en hane.

Dunder är mycket mörkare och mindre än vad Blixtra är, som är mycket ljusare och större.

/Sofia

Uteritt med Babsan, first time

Red ut på Babs idag alldeles själv för första gången.
Hon var jätteduktig, det var en gång när vi red förbi ett hus där det var väldigt mycket ungar och mopeder som lät som hon stannade och tvekade nån minut, annars var det full fart framåt hela tiden. Mycket taktande och småtravande, men mycket mer kontrollerat än Edwins, för sa jag ptroo eller drog lite i tyglarna så saktade hon av till skritt igen.
Likaså galoppfattningarna, det gick som smort, kortade upp tyglarna, tryckte lite med skänklarna för att få henne lite alert och sen galoppfattning så var hon iväg på en gång :)

Nej, nu ska vi fotta valparna!

/Sofia

Mallebäbisar!

Det kom ut 3 st valpar, ur Ässis mage, genom ett litet snitt mitt på magen. Tyvärr överlevde inte en hane, men nu har vi iaf 2 st valpar som ligger inne i valplådan i sovrummet. En tik och en hane. Tiken var några gram större än hanen, men hanen är bättre på att äta så han kommer nog i kapp ska ni se :) Bilder kommer nog ikväll eller imorgon, vi får se :)

Ässi är alldeles förundrad och piper valparna piper hon direkt till svar innan hon tvättar och slickar dem så dem blir alldeles dyngsura. Söt Bessie!<3

/Sofia

Hästarna

Jau, ponnysarna fick lite sovmorgon idag, eftersom vi var uppe till ungefär två halv tre i natt i väntan på Bessie, men vid ungefär halv tio fick dem komma ut. Inte så jättestor skillnad kanske, annars brukar dem få komma ut vid nio så det blev en halv timme senare bara. :) Det klarade dem galant, Babsan var lite otålig bara, Vanessa hade ju kommit vid ungefär halv åtta hon så Chickan hade gått ute i flera timmar :)

Snart blir det nog ridning på Babsan, om inte Ulla kommer ikväll vill säga och håller lite lektion för mig, annars blir det en uteritt skulle jag tro :)


Babsan och jag 5e aug :)

Red ut en sväng igår också efter själva ridbanepasset, tror inte jag sa något om det i förra inlägget. Hon var stencool, red över lite diken och första diket blev hon riktigt paff över. Jag kom och skrittade och så helt plötsligt kom ju diket, som jag sett redan på långt håll och hon blev inte lite överraskad när marken plötsligt sluttade, så då blev det en helomvändning och några minuters tvekande innan hon tog ett STORT språng över, söthästen!

/Sofia

Bessie..

..ligger inne på Ultuna för tillfället för att försöka få ut valparna, dead or alive. Huvudsaken är att Ässi mår bra och inte blir dålig, sen får valparna vara hur döda som helst. Det tar vi igen på Fia eller Bella senare :) <3

Puss på nosen Bessie!

<3

/Sofia

Rauwr, I've got a pink horse..

Japp, som rubriken så trevligt ropar ut, min (eller Hannas) lilla ponnyflicka är heelt rosa. Rätt sött ey? :D



Lilla Bubsan red jag på idag på ridbanan. Tränade lite dressyrarbete och lite "trava-över-bommar-arbete", vilket gick supreme! Lilla ponnyn galopperade och travade över bommarna som ingenting med bra bjudning och bra tryck bakifrån. :)
Sen red jag lite skänkelvikningar och krävde lite form av henne och då och då fick jag lite skymtar utav den :P  Bara bra! Duktig ponny!

/Sofia

Valpar på G

Nu är det små mallevalpar på G, hörrni! Nu måste vi hålla tummarna för att det går bra, det här, och sen får vi se hur lång tid det tar innan det börjar dyka upp valpar :D

/Sofia

INT UTSTÄLLNING HÖGBO BRUK

Here we come Högbo!

Nu har vi precis anmält till Gästrikslands KKs int utställning i Högbo Bruk, Sandviken, med Fia. Då får vi för en gångs skull en ordentlig bedömning på henne, även om hon antagligen kommer krossa sina motståndare med en tass var i huvudet :) haha, thats my girl!

/Sofia

Linndougs Firefly

Här kommer lite bilder på Fireflyen :)


Sötdjuret!


Naaw!


Haha, objektivet är lite shakey, så dem tidigare bilderna blev bra pga ren tur, haha! Såhär kan det gå!

/Sofia

Bilder från idag :)

Förutom dem från förra inlägget, haha!


Babsan och jag innan uppsittning :)


Babsan med sommarmagen putande haha!


Babsans huvud, sötponny!


Galoppeligaloppeli! :)

/Sofia

Babsan och jag

Våran andra ridtur gick bättre än den första, så att säga :)

Första ridturen, alltså igår, blev väl kanske inte särskilt lyckad. Vi skrittade och travade lite dressyrarbete och det gick väl inte såå bra, haha. Ponnyn var hyfsat seg, sprang bara och skakade på huvudet och var lite seg i munnen, typ som kola. Man drog lite i tyglarna och det kändes som att det gick att dra hur mycket som helst, utan någon som helst reaktion i henne :)



Idag gick det dock bättre. Idag hade jag spö också, så då gick hon fram mycket mycket bättre :)

Jag red fram henne ganska bra, och precis när jag börjar trava börjar hon tokhalta. Vi bara typ "Oh nej! Hon kan ju inte vara halt!!" men så då kollade Elsa hovarna på henne och då var det en stor sten som hade fastnat i strålen och efter att den var borta var hon helt clean :)
Så då kunde vi ändå fortsätta passet och i galoppfattningarna var hon suuperseeg! :o Tog typ en tjugo trettio meter innan hon fattade galopp, haha!

Sen ställde Elsa upp ett litet hinder, så då skuttade jag på det några gånger. Det tyckte hon var jätteroligt så då fick hon riktig fart!



Haha, liiitet kryss!
Sedan jobbade jag henne lite emellan och därefter höjde Elsa till *svälj* sextiofem centimeter, 65 cm! :o Då blev jag lite harig av mig, haha, eftersom hon hade fjollvägrat förra gången jag hoppade henne (a) Så då red jag på nästan överdrivet, typ, det får bära eller brista, och det bar! Ponnyn hoppade som bara den, grejen är bara att jag vill inte sitta kvar och vänta, utan jag driver henne och börjar måtta, vilket gör att hon hoppar av typ 2 galoppsprång ifrån, medans om jag väntar och håller henne lite istället för att jaga henne framåt, kommer hon fram till hindret utan problem och hoppar av på ett bra avstånd.

Men när jag skulle fatta galopp till sista skuttet hade hon riktigt påskjut bakifrån, så då fick hon ordentligt tryck i galoppen och det blev ett riktigt bra språng :)



Lilla ponnyn, hon använder inte ens sina muskler över det här :)
Tänk sen när det ligger på 80 - 90 cm :o Snacka om att jag då kommer att rida överdrivet, haha!

Sen avslutade jag henne lite i trav innan jag ledde ut henne på en liten promenad så hon fick pusta ordentligt.



Ponnyn<3

Imorgon blir det antingen dressyrarbete med gummisnodden eller så blir det en liten tur ut i skogen. Beror på vad jag känner för :)

/Sofia

Nu så

Nu är Elsa här och jag har precis ridit Babsan, men bilder kommer från det lite senare.
Den som väntar på nåt gott :D :D

/Sofia

Babsiluren och Eddiemannen

Hej!

Hann inte uppdatera något igår, det blev så himla mycket att göra hela tiden :)

Vid elva ungefär lastade dem ur Babsan hemma hos oss, STORT gråtkalas all the way, men Babsan blev lycklig i Edwins box och vi packade in sakerna i sadelkammaren innan vi packade ut Edwins saker i bilen.

Därefter blev det till att lasta, Edwin gick på alla tre gångerna men dem två första slängde han sig bakåt, antagligen för att mamma skulle gå bakom transporten med linan..? Varför vet jag verkligen inte för vi har aldrig gjort så förut, men iaf, tredje gången gillt gick han på deras transport och stannade där också, så då la vi på bommen och fällde upp luckan snabbt som bara den :))

Sen åkte vi till Sandby!

När vi kom fram i Sandby var jag jättenervös, Edwin har inte åkt transport på hur länge som helst, och eftersom han var lite trasslig att lasta så ville han antagligen ut snabbt, vilket gjorde att jag trodde att han skulle tokslänga sig som han brukar mot bommen precis när man knäppt av luckan, men icke. Ponnyn tog ett steg bakåt sen så var det lugnt, han stod stilla tills bommen var av och jag sa åt honom att backa :) <3

Sen var han stencool hela tiden, han vandrade rakt in i stallet och stod där helt lugnt innan vi släppte ut honom tillsammans med hans kompis Tazana. Det gick också jättebra, dem bråkade ingenting :)

Sen åkte vi hem, en ponny fattigare men lite havre och ett Babsantäcke rikare! haha :)

Sen släppte vi ihop Babsan med Titti när vi kom hem, och Babsan gav Titti en riktig bakuspark, men som aldrig träffade då, så sen höll sig Titti lite på avstånd :) Haha, sötponnier!

Nu har Babsan fått gått ut i hagen igen efter natten och det tyckte hon var väldigt trevligt, full galopp ut i hagen och hon hade väldigt bråttom i stallet sötisen! :)
Bilder kommer idag!

/Sofia

Varför Eddien ska åka.

Eftersom jag ska ta hem Babsan, appaloosan, på prov i tre veckor så ska Eddien åka till Babsans ägare och leka lite där. Vi har ju bara 3 boxar i vårat stall och med Titti, Chickan och Eddie är alla boxar fulla, och ska vi då ta hem Babsan, så måste ju någon bort. Så då skickade vi Edwin till Hanna för att hon ska ha något och rida på medans Babsan leker hemma hos mig :)

Avancerad förklaring men hoppas ni fattar :)

Edwin kommer troligtvis hem igen efter dem där 3 veckorna så han är bara utlånad.

/Sofia

Ahh, sovmorgon!

Hehe, igår när jag gick o lade mig sa jag till dem andra att jag skulle ha sovmorgon, that's it. Någon annan får fixa Titti och gå ut med hundarna. Sagt och gjort, vaknade vid kvart i elva ungefär. Fy f*n så grymt skönt alltså!! :) Men jag pallar inte mer än typ en sovmorgon någon gång ibland, för går inte jag upp vid typ senast 9.00 så tycker jag att heela dagen rinner iväg, helt plötsligt är klockan 17.00 och man har precis ätit frukost och kollat datorn lite :P

Det regnar en massa idag, så vi får se hur det blir med Edwin, tror jag får rida senare ikväll. Måste iaf ut nu och putsa på hans saker, eftersom han åker till Hanna imorgon så måste han ju vara lite fin :)

Packlista:

Dressyrsadel
Hoppsadel
Dressyrträns
Uterittsträns
Martingal/Förbygel
2 dressyrschabrak
2 hoppschabrak
Senskydd
Damasker
Boots
Fleecetäcke
Regntäcke
Borstar
Grimma
Grimskaft
Vanliga sadelgjorden
Dressyrsadelgjorden
Stigbyglar och stigläder till båda sadlarna
Masseringspappret, så Hanna vet hur hon ska massera :)


Bebisponny!!

Att göra:

Putsa dressyrtränset ikväll
Putsa sadlarna
Putsa sadelgjordarna
Byta stigläder på hoppsadeln till dem längre svarta
Packa allt i en IKEA påse
Borsta Eddien och göra honom lite fin
Försöka tvätta hans svarta pannlugg -.-'
Pussa Edwinmule!<3

Kommer ni på något mer han behöver för en 3 veckors lång vistelse hos Hanna, så berätta! :))

RSS 2.0