Edd äger

Tränade dressyr på special idrotten igår för Uffepuff (y)
Började med att trava dem på volter med bakbenen under sig och minska volten sålänge man kunde rida hästarna framåt-nedåt. Edd har ju inte så mycket styrka då senaste ridturerna har blivit promenader längs grusvägarna på grund av all skare! Iaf så hade han lite svårt att hålla galoppen "gående" när han skulle korta sig och samtidigt ha bakbenen under sadelgjorden så jag minska inte volten så fasligt mycket. Gammelgubben ska ju tycka att det är värt att kliva på transporten för 1 h träning, det ska vara KUL. Inte jobbigt. Då är det något fel :)

Ivarje fall, i både traven och galoppen var han mjuk och fin, sänkte sig kanoners och jobbade på kanonfint med baken, absolut inga konstigheter och jag tror att Uffe också blev förvånad.

Sen jobbade vi lite bakdelsvändningar. Vi red på en linje rakt över från långsida - långsida och varje gång vi kom ut på spåret gjorde vi en bakdelsvändning och föreberedde genom att rida hästen böjd för böjande hjälper (tillbakadragen ytterskänkel, stödjande innerskänkel och ställande tygeltag) samt få dem lite mer på bakdelen, på linjen och därefter bakdelsvändning igen vid nästa långsida :) Det var han också superduper duktig på. Han är lite svagare i höger sida och har lite problem med dem bakdelsvändningarna, men med dem förutsättningar han hade var dem också super!

Efter det tränade vi galoppiruetter. Och jag kan säga att det är här Edwin kommer till sin rätt. Att springa och fjolla i form på rakt spår är ingenting för Edd, han vill göra dem svåra grejerna. Typ piaff, passage, galoppiruetter osv ;) Han var klockren, igen! Skuttade runt på baken och var koncentrerad till max. Finaste ponnysaken alltså!

Kan nog påstå att han gjorde nog dem galoppiruetter som verkligen liknade galoppiruetter. För att verkligen få till någonting sånt där supersnyggt krävs mycket mycket övande och det övande har vi inte gjort tidigare ;)
Hehe, dem andra svängde mest runt på en stor båge (förlåt ;D), men iaf, Edd var störst, bäst och vackrast!

:D, Som vanligt alltså ;)

/Sofia

Nya hästisen :)

Hej igen, efter x antal år är jag nu back on track. Iaf för dem här minutrarna :) Jag håller på att jobba på en ny blogg som endast kommer att handla om hästar, hästar och åter hästar. Tävling, träning och allmänt :) Mycket roligt hoppas vi få se där framöver. Många tävlingar kommer det bli också, förhoppningsvis!

Angående nya tottisen åkte han tillbaka dit han kom, av olika anledningar som det inte finns någon anledning att berätta i bloggen :) Hoppas att den som köper honom kommer ta väl hand om honom i alla fall!

Men nu har jag en ny häst på gång ;) Har varit och provridit en i Sundsvall (gaah! Jag dog i bilen, så jäkla lång tid det tog!) som var kanoners! En maxad D-ponny, 13 år gammal som gått LA hopp och LA dressyr. En irländsk import, typ korsning tinker/fullblod eller något, såg ut som så iaf. Hur SÖT SOM HELST! Lagom grov i typen, absolut inte nätt men viktbärande men icke tungriden ;) Svart-skimmel-skäck till färgen enligt passet. Fyra höga vita strumpor. Tjock man och svans. En stor fet bläs och ett blått öga. Behöver jag säga mer? Helt satans underbar! :)
Liten bild:

Lite dålig bild, här kommer en till:


Ser ni? Fin va (a)
Så går allt som det ska veterinärbesiktas han, och går det väl ut så får han komma hit :D

Hälsningar Sofia

RSS 2.0