Provridning no.3

Tyvärr! Jag tänker inte börja ännu ett inlägg med att skriva om vilken dålig update det är, för det vet ni redan :)

Men i fredags var jag iaf och provred en liten ponny vid namn Hector i Hedemora. Först lite fakta innan vi berättar om själva provridningen, tycker jag. Hector heter egentligen Hector Pert, men kallades Henke, Henkan, Henke Larsson osv. Han är en 6 år gammal gulbrun welsh partbred på 144 cm.
När vi kom dit stod han i stallet och var borstad och med lindade ben, helt cool. Han såg väldigt liten ut när han stod i stallet, men det var mycket mera massa när man red! Han hade låång päls, lite hovskägg och tjock man och svans och en lång krusig pannlugg och en stor stjärn mitt i pannan.

Hon sadlade och tränsade och han var helt lugn under tiden, stod stilla när hon lade på sadeln, strök inte ett enda öra bakåt.

Sen red hon och såfort hon plockade upp tyglarna gick han i form, likaså i traven. I galoppen var han dock inte så stark så han kunde bära sig så bra så där blev det lite fartökning, så att säga ;) Där jobbade dem mest med att få till en längre lägre form. Men galoppfattningarna var klockrena!

Sen var han helt otittig på hinder men han hade in så mycket rutin så han var lite osäker på avstånden än så länge. Han hoppade fint och allmänt trevlig!

Jag tyckte om honom jättemycket och han var grymt fin så nu får vi se hur det blir..

/Sofia :)


Edd

Blev lite dressyrande för Edd idag. Har ni tänkt på så otroligt sött det blev med två 'd' på Edd? Som i den där serien som gick på Cartoon Network (stavning?) förut, Ed, Edd and Eddie :) Så gulligt!

Men ivarje fall, han satt fast lite överallt och var stel som en planka i halsen och kroppen. Så började med att skritta på långtygel säkert 10 min, sedan skrittjobb, öka, korta, skänkelvikning, halvhalter, framdelsvädningar i några minuter, när han var lite böjbar så började vi trava, och jobbade på stora åttvolten, med tagen bakdel och tagen framdel lite varierande över volterna. Sedan lite skänkelvikning i trav, från båda hållen och sedan körde jag lite öppna och sluta i båda varven längs långsidorna, samt gjorde en halvhalt vid varje bokstav (: Snitsigt va?


Edd i hagen häromkvällen, med sitt fina BoT-täcke på sig!

Efter det blev det lite galoppande på stora åttvolten, likadant arbete där, med tagen framdel och bakdel. Efter det gjorde jag så att jag lade mig på mittvolten och jobbade honom med att öka och minska volten. Observera noga att under hela den här tiden som jag har ridit har jag inte haft något smo helst krav på form, jag har bara ridit med ledande tygeltag och försökt få honom att böja nacken bakifrån, alltså har jag jobbat med rumpan och bakbenen.

Sen saktade jag av till trav, lät honom öka en sisådär 4 diagonaler, där jag kortar honom ordentligt på kortsidorna. Det tyckte han var jätteroligt och tände lite på, men sedan jobbade jag lite öppna/sluta på diagonalen, lite skänkelvikningar till och från spåret och sedan gjorde jag även serpentiner i galopp med enkla byten på medellinjen, för att få samling. Därefter blev det lite skrittande och lite fram- och bakdelsvändningar och efter det gick han som en klocka. Rund och fin form, aktiverade bakben och mjuk och lösgjord. (:

/Sofia

Utställning Tierp

Hej bloggen! :D

Idag har jag vart på utställning på Gammalgården, anordnat av Tierps BK. Det gick sådär faktiskt, var fyra stycken i min klass, s a s, etta blev Rydeline Golden Voice, tvåa blev Hancock's Mount Blanc, trea blev Fiffens kullsyskon Linndoug's Amazing Grace, och fyra blev då lille Fiffing, fast då hette hon Linndoug's Firefly :)

Här Fiffen, alltid glad, alltid fin! :)





Här f.v: Linndoug's Amaxing Grace (Ja, ni ser väl storleksskillnaden? Och detta i en och SAMMA kull!), sen Fiffingen och därefter Rydeline Golden Voice, som man bara ser rumpan på. :)

Men sen tog vi igen det på Barn med hund, då vi kammade hem 2:a priset efter en annan sheltieflicka, eller kanske det var en flicka med en sheltie? Who knows, who cares! :) Huvudsaken var att jag fick en påse godis till mig själv och en till Fiffen :)

Kritiken var den samma som den alltid är, höll jag på att säga (skriva?) (: Bra rörelser, fina öron, maskulint uttryck, bra päls och pälskvalité och så vidare och så vidare.. :)

Så nu sitter jag och letar lite hanar här, får vi se :) Vi ska ögonlysa och höftröntga innan vi tar ett slutgiltigt beslut om hon ska få valpar eller inte.

/Sofia

Valbo bidde det

Japp!
Igår drog mamma, jag och Clara till Valbo för lite shopping :)
Det började bra, iaf..

Innan jag köper första saken är jag grymt snål, och typ, nej, den är för dyr, den kändes inte riiiktigt bra osv, men igår släppte allt! Första saken jag köper är en überfin skinnjacka, ljusbrun! Sen rullade det på sådär, mycket olika kläder och sånt. Tillslut kommer jag fram till Vero Moda. Och hittar jackan med stort J!
En glansig fakedunjacka, en svart! Hur snygg som helst!! :D Ser nästan lite ut som Kingslands "förra årets" jacka;

Fast svart då (; Den kostade 399 kr, till skillnad från Kingslands, måste man nog lägga ett par sköna tusenlappar på innan den kommer hem :D

/Sofia

Nej, nu måste jag..

..ner och pussa valpnäsor! Men tack för den här stunden, bloggen :) haha!



Kommer ni ihåg när dem var så här små?
Nu är dem nästan lika stora som Bella och hugger, kampar och sliter med allt vad dem kommer åt. Vassa tänder har dem också ;)

/Sofia

Svar :)

Postat av: malin Lönn- tävlar dressyr på sötaste b-ponnyn american dollar!;)

har du provridit pargas!?:O han tävlar för samma klubb som mig (högbo ridklubb) med daniella sebelius !:) han ska ju tävla i högbo i helgen ;) ska du inte komma och kolla?:D

Hej :)
Ja, jag har provridit Pargas, tyvärr var han lite äldre än vad jag vill ha, och dessutom ville dem att han bara skulle tävlas i låga klasser, typ klubbtävlingar vad jag förstod. :) Så jag ska inte köpa honom, så därför ska jag inte komma och titta heller när han tävlar :)

Postat av: malin Lönn- tävlar dressyr på sötaste b-ponnyn american dollar!;)

såg du min syrra sofie lönn?:D hon hade 2 hundar med sig en heter davida och vann sin klass(EU rasier :)

Hej, igen :)
Nää, såg faktiskt ingen Sofie Lönn, tyvärr. Men grattis till henne för att hon vann!! :D Däremot ska jag på en inofficiell utställning i Tierp där en Sofie Lönn och en Magdalena Lönn ska vara domare :)

/Sofia


Måste bara berätta..

..att jag äntligen har skaffat mig en ny mobil. Alltid, alltid annars har jag "ärvt" gamla mobiler från resten av familjen, men så igår bestämde jag mig för en HTC Smart Pink, och direkt när jag beställt börjar jag ju såklart fundera över vad jag har GJORT! Slängt bort 1550 spänn på en mobil, jisses! :o En touch dessutom! Hur fel är inte det? (: Men sen fann jag mig, och eftersom jag redan beställt var skadan redan skedd, så nu är det bara att vänta på att mobilen kommer och vara glad över det lilla :) hihi, jag kollade inte ens vad som var med till den (a)

Här är en liten bild iaf:


Den billigaste och mest rosa varianten av HTC, om det är någon som undrar. Jag berättar mer om den, när jag fått den! :)

/Sofia

Ska vi försöka oss på det där med bilder, eller va're hette..

Hellowsan!

Idag hade man skoljoggen i skolan, vi skulle gå ca 7,1 km, eller springa om man ville det (vem vill? ;o). Det tog lite mindre än en timme att gå runt det där, så sen hämtade mamma mig och så fick alla åka hem. Nice de :)

Valpisar bara växer och växer, och blir monstrigare och monstrigare för varje sekund som går. När man går ut med dem på gräsmattan för kisspaus så kastar sig Dunderunder mot ens ben och kampar, morrar och ryter i byxbenet, och puttar man bort honom öppnar han storgapet med dem livsfarligt vassa minitänderna redo och kastar sig handlöst efter ens ben, och inget annat än att fly fort som bara den hjälper, kan jag lova :) <3 Eller möjligtvis hoppa upp på något högt där han inte ser en, det KAN MÖJLIGTVIS hjälpa, annars är det bara att plocka fram lite sårtvätt och gips och bandage och eventuellt amputera bort benet. (: Gulledunderisen!

Eddiemannen mår bra, han har börjat falla ur nu, så han ser ut som ett litet ponnystaket stackarn, så han pumpas med solrosfrön och tonvis med hö morgon och kväll. Igår åkte han hem från TiRK och han gik raka vägen på, fastän vi bara lastade två, pappa och jag. Sen stod han kvar jättefint och tryckte sig mot frambommen medan pappa öppnade luckan och bakbommen och när jag lastade ur stod han kvar på bakluckan och jag vart tvungen att putta av honom :)

Förresten hade vi hoppning igår på specialidrotten, snacka om att jag har en klockren ponnyprins! Vi började med lite travbommar på ite snirkliga spår med små volter runt osv och det var han klockren på, sen gjorde vi om travbommarna till galoppbom - 40 cm's hinder - galoppbom och gjorde om övningen i galopp, jag var helt säker på att han skulle vägra, för (alltid annars..) han har hatat trav eller galoppbommar framför och efter hinder. Men han bara galopperade rakt på och hoppediskuttade som ingenting och likadant på resten av, vi kan kalla dem cavaletterna. Sen skulle vi hoppa liten bana, gulligt de! Blev en bana på ca 50 - 60 cm och bara lite tvekan på första hindret, men då töntviftade jag lite med spöt åt honom och då skuttade han över det, och sen var det noll tvekan på resten av den lilla banan, fastän det var bommar som hade klara färger, matta färger, prickar osv :) Duttig ponny!!

/Sofia

Bilder kommer sen. Snart. (:

Here you go


Firefly<3

/Sofia

Valpisar

Imorgon blir valparna 5 veckor gamla. Man kan knappt tro att det är sant. Det har gått såfort. Tur att vi kan fortsätta njuta av valplyckan även efter 8 veckors ålder, då vi ska behålla Blixtra. Ja, jag förstår hur ni tänker. Två mallar i ett och samma hus? Don't worry be happy! Det kommer gå som en dans ;)

På Fiffenfronten intet nytt. Hon traskar runt på gårdsplan och njuter av livet, typ. No more no less. Den 18 september nu på lördag ska vi på inofficiella utställningen på Tierps BK, bara lattja runt lite. Kanske fånga in en liten barn-med-hund-rosett, vem vet.

Idag blir det dressyr på Eddien, om han inte är halt. Han hade fått ett litet sår på ena frambenet under gårdagens ridtur vilket resulterade i lite svullnad idag, fastän jag tvättat med desinifiktionstvål (stavning?) och haft på jodopaxgel på det. We'll see. Kanske att han gör det med flit, för att slippa måndagens hoppträning..? Vem vet, han har ju en hjärncell fler än dem flesta.

Har mejlat på lite nya hästar, här är lite länkar :) Säg gärna vad ni tror, eller om ni har varit och provridit så berätta vad ni tyckte!

1. Arabiskt Fullblod, f.1997, 151 cm, sto
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=370004&inriktning=&typ=1

2. Arabiskt Fullblod, f.1998, valack
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=370004&inriktning=&typ=1

3. New Forest, f.1994, D-ponny, valack
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=387915&inriktning=&typ=12

4. Svensk Ridponny, f.1998, 144 cm, valack
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=390353&inriktning=&typ=12

5. Svensk Ridponny, f.1995, 145 cm, valack
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=388005&inriktning=&typ=

Vad tror ni? Har ni hittat någon favorit ibland dem? :)

/Sofia

Bad update

im sorry!

Jag har haft så sjukt mycket hela hela tiden! Jag har inte hunnit helt enkelt. Jag har hunnit med att träna dressyr för Uffe i måndags på Edwin, arg som ett bi var jag. Dumma hezt! Han var sjukt jobbig hela tiden, hängde i armarna på mig, enligt Uffepuff, och sprang bara, enligt mig. Tillslut efter 50 minuters oupphörligt snurrande gick han kanoners, bärig och fin, utan att att jag red runt och bärde på honom.
Tror Uffe tycker det är bra värdelöst att jag har Edwin på lektionerna, iom att alla andra får teknikträna osv på ROLIGA grejer, dressyrgrejer, medans jag och Edwin får snurra på en volt tills hovarna blöder på honom. Usch, jag blir arg bara av att tänka på det. Dumma omedgörliga äckligt jobbiga ponny!! Alla andra plockar upp tyglarna och hästarna rättar genast in arslet under sig och böjer lite på nacken och struttar runt, medan när jag tar tyglarna lyfter Edwin huvudet och fyller hela ridhuset med sin underhals. usch.. Better luck next time. Thank youu.

Men sedan har Eddien och jag hunnit mycket annat också, vi har galopperat över stubbåkrar, hoppat hinder i paddocken, klättrat i backar och travat det fortaste vi nånsin gjort på grusvägarna :) Så lite roligt kan man ha med en dressyrponny också <3 :) även om det inte handlar om dressyr..

Valparna växer så det knakar, och dem har blivit större, tuffare och dem har vassare tänder :)

/Sofia

Provridning Pargas <3

Oj, oj, oj!
Efter att jag hade varit och provridit Dream tog vi bilen 45 minuter österut och åkte och tittade på Pargas. Helt underbar ponny alltså! En newforest valack född -92 på 146,0 cm.

 När vi kom stod han i stallet och väntade på oss tillsammans med hans ägare, Daniella, och han var ju för söt alltså! Guldbrun med skjuten stjärn/bläs och bernstensfärgade ögon, svarta ben och svart man och svans! Han såg väldigt grov ut inne i stallet i jämförelse med Dream, som var en liten spinkig ponnyflicka. Bred över bogarna och över ryggen, men när vi tog ut honom och Daniella började rida såg han faktiskt normal ut, inte alls överdrivet grov eller så utan riktigt fin! Hon hoppade några spring på 90 någonting och det var inga bekymmer för honom, och därefter fick jag rida!

Haha, så fail alltså när jag skulle upp i sadeln, Daniella typ; Ska jag kasta upp dig? Jag; Äh, kan du väl göra om du vill! Hahahahahahaha! Först räknade vi i otakt och hon kastade upp mig när jag inte var beredd, och gången därefter fick jag klänga mig upp på honom stackarn, men han dog inte av det inte! :) Han hade världens skönaste sadel, en Appaloosa allround mot hopp, som tyvärr inte skulle medfölja vid köp. Men jag red runt lite, och det var inga problem alls, lätta galoppfattningar och han lyssnade bra, och han hade bra bjudning mot hindren, absolut inte tittig eller konstig på nåt sätt, och han kollade avstånd och sådant själv och kom rätt nästan alltid.

Jättefin liten ponny, så nu ska vi fundera och eventuellt åka och provrida Munsboro Cairo också.. :)

/Sofia

Provridning Dream

Idag åkte jag då och provred Dream efter utställningen. Dream, eller Midsummer Dream som hon heter egentligen, är ett 5-årigt morgansto som är 147,5 cm hög och hon har vart riden i lite över ett år och hoppad cirka ett halvår.

Dream var stencool, inga bekymmer med något med ville väldigt mycket i ridningen. När hon inte riktigt fick som hon ville hetsade hon lite, men absolut inget farligt. Hoppade fint gjorde hon också, så vi får se hur det blir.

Bilder kommer senare!

/Sofia

Utställning

Japp, idag var jag ju på GÄKK's internationella utställning i Högbo Bruk, och det gick fantastiskt! :) Jag hade, som jag har skrivit i tidigare inlägg, hoppats på iaf en 2:a, men så fick hon en etta! :)<3 Duktiga vovven!

Domaren tyckte hon var jättetrevlig och glad. När hon träffade domaren uppe på bordet skulle hon pussas och gosa och svansen viftade hela tiden, medans mestadels av dem andra hundarna backade, satte svansen under magen och hukade undan när domaren kom fram. Tyvärr springer hon ju med svansen i vädret, vilket inte är uppskattat på tävling! Men såfort man ställer upp henne åker svansen ner, och hon ser superfin ut!

Bilder kommer senare!

/Sofia

Förlååååååååt!

Har totalt glömt bort bloggen, varit hur mycket som helst!

Vi börjar från början.
Måndag. Jag red markarbete för Cissi, det gick ganska bra faktiskt, och han tyckte det var jätteroligt att få trava lite bommar och fixa, så inga problem där inte. Likaså med lastningen, inga bekymmer. Rätt på och rätt av.

Tisdag. Jag fyllde hela 16 år (revita-lift nästa, kanske? (; ) och fick ett GlenGordon set, med huva och schabrak i färgen chokladbrun med vit kant. Überfint! Sen fick jag en SM-tröja, 1400 kr, två förstoringar på Edwin, 4 böcker, en almanacka, ett pennfodral och lite block och andra pennor. Har säkert glömt lite, men ;) Nöjd bidde jag iaf, med nästan allt. Det enda som sög var att SM-tröjan är någotnågotnågot för liten!! GRRRRRRR! Den är jättefin, typ grön och fint tryck och allt.. :(

Onsdag. Badade Fiffingen, hon skrek typ hela tiden. Varesig jag har kallt, varmt eller mittemellan temperatur på vattnet, så skriker och skriker och skriker hon.. Jaja, ren blev hon och fin. Körde en pudelbadning, dvs, med ite balsam i också, och sen föna och kamma samtidigt så att pälsen hennes blir heltorr från början, därefter friserar man lite. And voila, då har precis gjort en pudelbadning! Annars brukar jag typ schamponera, skölja av ordentligt och torka henne lite med en handduk och sedan låta henne vandra fritt ;)

Torsdag. Red en sväng på lillprinsen i westernsadel, grimma, mjukisbyxor och gympadojjor :) Nice det! Vi lunkade fram i skogen och tog det lilla lugna. Några gånger kortade jag upp tyglarna och gjorde lite skänkelvikningar hit och dit men annars bidde edt inte så mycket.

Idag. Jag har mockat, masserat kusar, packat Fiffen-grejer till utställningen imorgon, jag har friserat, klippt bort ALLA tovor, och kammat och borstat. Sedan har jag packat frolicen i en plastpåse och ställt den i hallen, vilket hon tyckte var lite jobbigt, eftersom hon då ligger och vaktar godiset och den hund som kommer det MINSTA nära åker på stryk av lillfiffen :)

Imorgon. Då blire till att dra till Högbo Bruk och ställa lillfiffen på deras internationella utställning *svälj* Vi får se hur det går. Jag hoppas och räknar med en tvåa iaf, sämre än så kan hon ju inte vara hoppas jag! Men we'll see we'll see. Efter det ska jag åka och provrida den här sötnosen:
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=386967&inriktning=&typ=12
En New Forest valack född -92 som heter Pargas. Han har gått div. 1 laget -08 -09 och har tävlat upp till regional LA tror jag, i hoppning. Sedan har han tävlat P80 fälttävlan också :) Så vi får se :)

/Sofia :)

RSS 2.0