Kola, eller Cola

Idag kom Kerstin, Ässis uppfödare med sina små mallar, eller små och små egentligen. Hon har en av Ässis kullbröder Nöje och sen har hon en 11 veckors valp från Prosports. :) 11 veckorsvalpen heter då Kola eller Cola och är nog det sötaste jag sett på denna jord!
Visserligen var ju Ässi också söt när hon kom, men hon var ju 3 veckor äldre då så hon hade ju hunnit vuxit på sig lite ändå.
Fialia var också grymt söt när hon kom, mallevalpar och sheltievalpar är svårt att slå! Inte ens pudeln som var så söt kom upp i den söthetsgraden :P
Bilder på Nöje och K(C)ola kommer sen, när Kerstin har åkt!


En redan använd bild på Ässi blev det. Ässi tuktar både K(C)ola och Nöje så det står härliga till, härifrån kommer man inte med en olydig hund inte! :)

Sen red jag Eddien idag också, och underlaget var jättedjupt och konstigt och typ upprivet så han halkade och sladdade hela tiden "/ Därav inte mycket ridning inte. Red kanske en halvtimme, men eftersom han hade fullt upp att ha koll på sina små ben så blev det inte så hårt inte.

Mer än så har jag för dagsläget inte mer att säga! :)

/Sofia

Suck

Nu måste man jobba igen, dammsuga, torka bort färgfläckar med T-Röd (trorja de hette) plocka bort allt plast på golvet, möblera hela rummet osv..

Visserligen ska jag bara flytta in preliminärt eftersom vi ska lacka mitt golv också och fixa det när allting ändå är ute :)

Clara är sur igen, eftersom jag sa att hon hade dragit ut sin bild på headern några millimeter för långt, och började då med "jag har gjort hur många fler headers som helst än vad du har gjort, så du kan ingenting!" och jag då "men snälla Clara, att minska, bredda, länga och förstora en bild har jag kunnat sen jag föddes, det kan ALLA, det är ingenting man behöver göra headers för.." Då klampade hon iväg och väste "tönt" mellan tänderna, eftersom hon vet ju att jag har rätt :) haha! Men den blev jättefin ändå, kolla gärna: www.nozomi.blogg.se!

Ha det gött i kylan, ses vi i frysen!


/Sofia :)

Nu är det slut på det roliga

Ja, nu är det slut på det roliga. :) Nu är mitt rum färdigmålat, väldigt snyggt om jag får erkänna det själv och jag har målat allt själv med lite hjälp att Clara och pappa. Tog en halvtimme att välja färger, men det blev vitt och oliv. Jag kanske redan har berättat det? Nåja, då får du hoppa vidare till nästa stycke. Runt den olivfärgade väggen blev det en ca 3 cm tjock ram som var vitmålad. Det skulle tydligen vara snyggare så enligt pappa, men ja, jo det blev väl bättre antar jag :P


Sånt här har det inte blivit mycket av i sommar inte, då bäbismagen har fått legat i skuggen istället :)

Nu ska jag bara bestämma hur jag ska möblera och fixa, eftersom vi antagligen kommer köpa Babsan så blir det ingen ny säng eller garderob förens möjligtvis nästa år, runt januari - februari. :) Så man tager vad man haver, vilket blir två sängmadrasser, sådana här feta stora som ligger underst, sen lägger man dem på golvet, antingen i t.ex. ett L eller bredvid varann eller i någon annan rolig formation, därefter bäddar man med roliga påslakan och simsalabim, en ny säng! :) Sen får den fula orange byrån som används som garderob stå i nåt hörn och bara låtsas att den inte finns :)

Tränade även lite agility med Fireflyen idag, lite bakombyten och framförbyten. Fia var klockren sålänge hennes förare var klockren.. Hm.. (;

Sen stack jag ut och sprang en 2 km, mycket duktigt gjort tycker jag för att vara jag :D :D

/Sofia :)

Fiasötan


Vackrare, snällare, sötare, underbarare, gosigare hund finns banne mig inte!<3

Här är en liten liten planering för en liten liten hund:)

3 augusti: Agilityträningstävling klubben
19 september: Off. ag. tävling
10 oktober: Off. utställning sheltiespecialen

/Sofia :)

Strangers..

..för er läsare kommer det här bilder på :)

Titt-i-luren :) Hetingen<3

Drömde inatt att jag var och red Natta också, och så skulle vi gå över ett JÄTTEdike, så jag hoppade av och höll i tygeln och så hoppade Natta före, men eftersom tygeln var för kort så när hon landade blev det ett ryck i tygeln så jag bröt nacken av henne :o Jag förstår inte riktigt hur jag kunde bryta nacken av henne, eller rättare sagt hur jag kunde få styrkan. Typ "Hey you, i am superman!" Troligare hade det väl varit om hon hade dragit med mig över diket ;o
Sen precis när hon landade på sidan så vaknade jag, och kände att jag hade en liten hund bredvid mig, och jag typ "Fiiiasöötaaaan", och så när jag vände på mig såg jag att det var PUDELN.
Men herregud, en pudel kan man ju inte gosa med, inte en rakad en iaf :O Så ropade jag på Fia då hade hon blivit bortputtad så hon fick ligga bakom soffan på trägolvet stackarn! När jag sen försökte putta bort pudeln la hon all sin tyngd i sängen och stirrade ilsket på mig, så det fick jag raskt sluta med. Pudeln ligger där pudeln ligger, thats it! Enligt pudeln iaf :) Sen fick Fialillen ligga på andra sidan om mig, så kunde jag tillslut pussa i mjuk sheltiepäls igen, det bästa som fiinns!
En bild på vackraste sötaste underbaraste Natta:

Helt underbart vacker är hon allt<3

/Sofia :)

Veterinärbesiktningen

*svälj* Ja, hur gick det egentligen?

Vetten hade redan kommit när vi kom dit, men inte hunnit börja med Babsiluren ännu. Men hon började med att kolla så att alla tecken stämde, dvs prickar, fläckar och virvlar t.ex. Därefter kollade hon tänder, slemhinnor, ögon, öron, ben, man, svans, ja, precis allt. Allting var UA, utan anmärkning.
Vi gick sedan ut för att köra böjprov och longera. Alla ben var helt rena, inte en endaste reaktion med undantag från ett framben, där hon hade pyttelite reaktioner. :)



Så hon var helt okej, så på måndag eftermiddag kommer hon hem till mig på prov i 3 veckor så får vi se hur det går :)

Kram Sofia ^^

Nu blire..

..fint i rummet mitt!
Håller på och målar om från gult och rött till vitt och oliv :P
Bilder kommer från före-jobbet, målar-jobbet och efter-jobbet :D

/Sofia

Snart, snart snart!

Hej :)

Nu sitter vi i väntans tider för att åka till Helena och Hanna för att veterinärbesikta Babsan :)<3 Vi hoppas hoppas hoppas att hon går igenom, det gör vi verkligen!
Vi har redan kollat om hon hade skimmelknölar, eller rättare sagt, skimmelcancer under svansen vilket hon inte hade. Puh!
Sen har vi kollat in en mätningstid också, då hon måste slutmätas efterosm det inte är gjort. Det blir nog med ATG kliniken från Gävle som kommer till TiRK den 25 aug, och även typ den 22 sept så någon av dem gångerna ska det bli. Tyvärr var det tvunget att vara fler än 5 hästar som skulle mätas för att dem skulle komma ut, så vi hoppas att alla som har mätklara hästar ska mäta dem nu :))

Här är lite redigerade bilder från Strömaren:


Den här blev inte alltför bra, men kolla den andra :D


Häftig va? :) Jag blev riktigt kär i den, för anden ser riktigt verklig ut också :)

Bilderna fottade av mig med mammas Canon 550D

/Sofia

Film Eddiemannen och jag

Här är en liten film på Eddie och mig, som det brukar se ut tyvärr. Först bråkar han, sen gör han det jättefint, men han måste alltid bråka lite.. :P Knasponny!
Filmen hade farmor filmat och jag fick den idag :)


Vad tycker ni? För mig känns det roligt att få köpa en hopponny, som verkligen älskar att hoppa :) Tror ni att det blir bra?

/Sofia

Ny header!

Här är nya header, hiss eller diss? :)



Kram Sofia :))

Babsiluren..

..var jag och nöjes red idag :)

Hon var jättesöt och fin men testade såklart typ "hmm, tjejen har ridit mig tre gånger, dax att sluta vara såå samarbetsvillig kanske.." mohahaha :) Så det blev två fjollstopp på ett litet hinder men sen hoppade hon så fint ändå. Hon är så rolig, för hon älskar verkligen att hoppa så hon går runt hindret och sneglar hela tiden på det och dras mot det, och när man väl rider emot vill hon så gärna komma över att hon nite riktigt vet vad hon ska göra, och kortar upp sig i galoppen istället, innan det blir två jättesprång och sen kastar hon sig lyckligt över hindret ca 3 galoppsprång för tidigt :) Sötnöt!

Här kommer iaf lite bilder:

Galoppeligaloppeligaloppeli :)


Titta inte mig, jag ser mupp ut :)


Kom igen nu lilla ponny, ge efter lite i nacken! :D haha


Skuttskuttskutt :)


Galopp, och med huvudet bland stjärnorna ^^


Det var det här hon fjollstoppade på två gånger (a)


Lilla ponnyskutt


haha, tungan rätt i mun!

Helena Whalström som har fottat alla bilder!

/Sofia :)

Dark Sky Lady

Tänkte berätta lite om ponnyn, Babsan, som jag ska veterinär besikta den här veckan förhoppningsvis.



Dark Sky Lady, även kallad Babsan, är en D-ponny på ungefär 146 - 147 cm. Hon är född 1994 och är korsning arabiskt fullblod och appaloosa. I hennes pass står det dock appaloosa.

Babsan står i Karlholm och har så gjort dem senast 4 åren tillsammans med sin nuvarande ägare Hanna.
Babs är utbildad LA dressyr och jag tror att hon ligger runt LA i hoppningen också, vet dock inte.



Tillsammans med Hanna har Babsan tävlat upp till LC/LB hoppning på pay'n'jump och klubbtävlingar. Det har gått riktigt bra för henne och jag tror att nästan varje gång dem har varit iväg har dem kommit hem med rosetter.

Babsan är pigg och alert att rida, mycket busig och alltid glad och hon har alltid energi till övers. Ett par bocksprång hit eller dit hör till vanligheterna, så jag får väl skaffa ett litet handtag till sadeln, så jag sitter kvar :)

Hon är totalt orädd när det gäller hoppningen, inte ett dugg tittig utan hoppar mer än gärna, och då gärna lite stort!
När hon går bra i dressyren går hon verkligen bra, och ser himla maffig ut.


Lite muppig bild men ;)

Hon kan vara lite knasig att lasta, men det brukar funka har vi fått veta, så direkt när hon kommer hem till oss (om hon kommer hem till oss) blir det lastträning för hela slanten, så att hon är trygg och go och glad med våran trnsport och med oss innan vi verkligen ska åka någonstans. 

När Babsan kom till Hanna för fyra år sedan var Babs bara utbildad western, men Hanna ville ha en hopponny och utbildade henne själv, vad jag har förstått. I början var Babs mer i luften och på bakbenen än på marken, men efter ett tag började dem komma överens och hittills har Hanna hoppat ett hinder på 130 cm med Babs och Babsan älskar det, och vilken teknik sen!


Babs och jag under Uffelägret :) Fina framben!

Så nu ska vi veterinärbesikta henne och se hur det går samt slutmäta henne (hon är inte slutmätt!) och går allting som vi vill hoppas jag få hem henne snart!

/Sofia :) 


Egoo :D

Blev en liiiten liiiten bild på mig, hittade den på datan ;)



/Sofia :)

Regn regn och åter regn

Idag har det regnat och blåst och regnat och blåst som satan hela tiden :( Usch!

Och iom att Eddien ff var svullen idag, dock mycket mycket bättre sen igår, så blev det ingen ridning heller. :)

/Sofia

Eddien :(

När jag kom ut i stallet idag var Edwins ena framben helt übersvullet :o

Så jag sprang lite med honom för mamma och då haltade han till och med :'( Stackars ponnykraken. Men tvättade med desinifiktions tvål (stavning?) och hade sen på jodopaxgel. Sedan borstade jag honom ordentligt och fixade lilla ponnyns box innan han fick komma in och äta hö. :)

Så SKA han vara bättre imorgon!

/Sofia

Härnösand

Drog till Härnösand för att kolla när farfar mentaltestade hans dobermann Wiruz idag. Han var jätteduktig med etta på skottet och han var stencool genom alla "övningar", det enda han hade lite problem med var skramlet, men inte mer än det.
Här är Wirre:


Det är nog bara hundfolk som gör sådant, åker först 35 mil rakt uppåt längs E4, stannar och tittar på 3 hundar som mentaltestas och sedan drar dem 35 mil tillbaka igen x)

/Sofia

Hemma

Nu är jag hemma igen, från Berkinge.
Det verkar vara dåligt väder på ingång här för det är mulet och blåser som satan :) inte bra, eller jo, lite bra, men inte mycket. Funderar på att rida en sväng ganska snart, we'll see.

Provade rida i min nya säkerhetsväst igår, och jisses. Den var way to lång i bak, fastnade hela tiden med den i sadeln, och alldeles jätteklumpig! :o Så måste försöka byta den snart, helst mot en racesafe :)<3

Här får ni en liten liten bild på Mallemusen, som ligger och stoltserar i Berkinge:



:)
/Sofia

Får liksom ingen ordning på mitt liv..

:)
Det har varit dåligt med uppdatering nu på ett tag så jag drar allt i stora drag så berättar jag mer ingående om allt när vi kommer hem från den lilla minisemestern från Berkinge, mån - ons.

Vi har varit till Strömaren och firat våran kusin som fyllt år, han har antingen fyllt 2, eller 3 år. Vet ej :) Massor av bilder knäpptes utav moii med mammas svindyra :o jobbkamera, så hon måste ladda ur kameran på jobbet och sedan ta med bilderna hem med USB, så att jag sen kan visa dem. Kan ta lite tid, men jag svär people, såfort jag får bilderna får ni bildern, right?

Sedan har Anette och Thomas vart här med sina ungar, Philip, Leo och Meija. Vi badade, åt lite chips, och snackade lite rent allmänt.

Idag har jag vart till Uppsala och handlat en svindyr säkerhetsväst, en Airowear Outlyne, nån ny väst som tydligen ska vara superbra och bättre än racesafen. Jag provade racesafen också men då hade dem bara i stl med short back, vilket var föör short för mig, så det sket sig med det.

Efter Uppsala drog vi till Åkersberga för att titta, borsta och pussa lite på en ponny :) Söthäst!

Och nu är jag hemma, och imorgon vid 9 - 10 på fm drar vi till Berkinge,

so long, people!

/Sofia

Vill ha - ska ha - måste ha

Har hittat lite saker från nyaste Hööks-katalogen som det känns nödvändigt att köpa :) haha, eller inte (a)

Claridge House Cappamore Aachenträns (Dressyrträns) 399 ,-


Claridge House Posiedon Pullarträns (Hoppträns) 429 ,-


Claridge House Förbygel 369 ,-
(Klicka på bilderna för att få dem större!)


Pannband med strasstenar (Till dressyrtränset) 199 ,-

Senskydd och bakskydd (Hoppning) Showmaster 299 ,- resp. 199 ,-


Equi-Guard damasker (Uteritt) 169 ,- paret



Det är något till att börja med iaf :)
Är helt kär i tränsen, oh<3 :)

/Sofia

Imorgon hinner jag nog inte blogga något, drar till Samrell under dagen och stannar där över natten också :)

Löshoppning

Igår blev det löshoppning vid halv nio på kvällen, med Eddiepottan :)<3

Han var jätteduktig, men mesig, såklart! Första gången han sprang in i gången med hinder så gjorde han en snabb tvärnit och slängde sig åt andra hållet. Knasponny!

Efter det gick det dock bra, han hoppade en kombination på slutet där det var 85 in och 90 ut. Väldigt fin ponny man har!

Han blir ju lite fjollig när han hoppar så sen galopperar han i full fart runt två varv innan han kan coola ner sig tillräckligt -.-' :) Duktig ponny iaf ^^

/Sofia

Veterinärbesiktning..

..ska det förhoppningsvis bli i nästa vecka för Babsan :)
Vi får verkligen verkligen verkligen hålla tummarna för att hon går igenom nu, när jag verkligen har hittat en häst jag funkar med, speciellt ett sto dessutom :o


Jag och Babs i skuttartagen! :)

Jag och ston brukar inte gå så jättebra överens men det var bra mycket bättre med Babs ^^

Håll tummarna!

/Sofia

Mälarens Hästklinik

Idag har vi (Vanessa, hennes mamma, jag och Chickan) farit till Sigtuna till Mälarens Hästklinik för att en gång för alla gå igenom Chickan.
Det första vi fick göra när vi väl kommit dit och in var att en veterinär kom och klämde i ryggen på henne, och såklart, Chickan svankade unnan som en orm, riktigt öm var hon.
Veterinären log bara och sa; Då har du förmodligen ont här också, och klämde i nacken. Ja, visst, klart att hon hade. Så vetten böjde, knäckte och masserade nacken en stund innan han klämde på ryggen igen, ingen som helst reaktion. Allt satt i nacken! Fantastiskt alltså!

Loggan :)

Sedan fick Vanessa springa fram och tillbaka med henne och även longera henne i trav ocg galopp och vetten och equiterapeuten Inge-Björn Öyhus slog fast att det var vänster fram och höger bak det satt i. Sagt och gjort, vi gick in igen och bedövade i kota och knä i både bak och fram. Hon var då fortfarande halt så vi bedövade i hovleden och i hasen, och hon var fortfarande halt.
Efter mycket klämmande och kännande beslutades det att ta och bedövas i gaffelbandsfästet, och se där. En helt ny häst fick vi fram!
Ingen hälta, hon tog ordentliga steg och bar sig mycket bättre!

Vi ultraljudade då benet och då fann vi en skadad och blödande sena, alltså en senskada. Vi behandlade med någon form av stötar in i benet, vet inte riktigt vad det var för något men :)

Nu ska hon på återbesök om 14 dagar och om 30 dagar.
Hon ska vila i minst en månad och sedan köras igång sakta, men vetten lät hoppfull och sat att det skulle bli helt läkt och Vanessa skulle kunna ut och tävla med henne igen, sen!

/Sofia

Dåligt med update

Men det är sånt som händer. Det är ca 30 - 40 grader varmt nu dygnet runt, med bromsar, getingar och humlor stora som troll, brunt gräs och ett evigt påfyllande av vatten i hästhagarna.

Så, bloggen har inte varit högst prioriterad, men det förstår ni nog :)

Red en sväng idag med Vanessa, hästarna busade och var lite fjolliga och dem tyckte det var jätteroligt att få komma ut och röra på sig. Vanessa red barbacka och Chickan fick till ett par ordentliga bakutsparkar ;)

Imorgon ska jag följa med Vanessa till Mälarkliniken för att dem ska ta sig en titt på Chickans rygg och ben, iom att hon har varit lite dålig i dem och då ska dem se vad dem kan göra.

Det var lite snabb update och mer kommer imorgon, förhoppningsvis!

/Sofia

Fixa'rn

Sov till halv elva idag, sedan "frukost" framför TVn till klockan ett ungefär, sedan typ halvsova sittandes till klockan två, då ut och rasta odjuren och sen in, bada Fireflyen och därefter äta lunch, sedan bada och efter det middag och nu sitter jag här. Slapp dag men det är den första slappa dagen jag har haft sen sommarlovet började så rätt skönt faktiskt.

Nu ska jag strax byta om och rida ut med Vanessa en sväng. Det är över 30 plusgrader här hos oss just nu, och det har det varit hela dagen också, vi tänkte att vi skulle vänta tills kvällen med och rida men kom sedan på att vid ungefär elva halv tolv på natten har det sjunkit till ungefär 25 - 28 grader, skillnaden är bara att det blir lite mörkare då än nu så då tyckte vi att vi lika gärna kan rida nu :)

/Sofia


Rocknö, here we come

Nu är vi åter hemma igen och det har varit fyra dagar fulla med sol, sena kvällar och bad i 12 gradigt vatten, härligt härligt!

Fireflyen och Bilbo har badat så det skvätter ur både näsa och mun och även om dem inte gjort det frivilligt så har dem även simmat.


Lilla Fia<3 ute på klipporna i Ängskär. Alltid lika bedårande söt och vacker!

Pappas jobb VBE hade byggt om hela dusch och toalett-huset så allting var skinande blänkande nytt och väldigt fräscht. Vi bodde ju då i stugorna och det blir dock riktigt hett i dem under natten, tyvärr.

Bränt upp oss har vi också gjort, men lite kommer vi att sakna detta ändå:

Oj oj oj ;)

/Sofia

Ängskär, here we come

Idag, eller just nu, drar jag till Ängskär, med mamma, Clara och mig själv, mammas kompis och hennes ungar :)
Vi ska stanna till på söndag, så kommer hem på söndag eftermiddag så hoppas vi att jag har hunnit skaffa mig lite bränna tills dess, eller vad säger ni? :)

Morsning korsning mina vänner!

/Sofia

Avåkning

När jag red ut med Vanessa idag så skulle vi rida över ett litet dike, inte alls stort eller djupt utan mer som en fåra mitt på åkern, där vi skrittat, travat och galopperat över tusentals gånger förut och han har alltid sett det och han har alltid hoppat det.

Idag gick han dessvärre och tänkte på annat, för innan vi kom fram till diket tryckte jag på med sporrarna för att få lite uppmärksamhet och lite tryck i stegen innan diket, men vad händer då, han går ner i diket, halkar, glider ner på knä - mitt i diket - och sedan lägger han sig på sida, eller ramlar omkull på sida i diket så att jag far iväg över skallen på honom.
Såfort han såg att jag var av och borta slängde han sig upp och drog iväg i full galopp hemåt. Dumma ponni.

Sen red jag såklart tillbaka men fick ordentligt ont i huvudet oc har det fortfarande, tyvärr så vi får se om det går över..

/Sofia

Bilder från lägret :)


Babs och jag skuttar över en liten oxer :)


Babs redo att börja, typ; "varför måste vi lyssna på när den här farbrorn snackar för..? Krafs, krafs, krafs!"


Jag och Babs travar igång lite, eftersom det är andra gången jag rider henne har jag inte fått något grepp om formen, som ni kan se ;)


Hanna, Babs ägare, rider på prinsen Edwin :)


Fanns dåliga stunder för Hanna och Eddien också, men dem väljer vi att inte visa på bild, så istället får ni se en underbart fin skimmel trava på Uffepuffs utebana :)


Eddiemannen visar sin bästa sida, efter ungefär 1 h hårt slit av ryttaren :P


En liten galoppbild blev det också, på världens finaste Eddie<3

Hare bra i värmen!
/Sofia

Dressage all night long

Red dressyr idag, och han var superfin<3

Började rida övervändningar, väldigt noggrannt, halvhalt, leda, rakställa, svänga, spåra, och satt verkligen över bakbenen på honom.

När jag ridit lite övervändningar så red jag in på stora mittvolten och hade ledande tygeltag och satt till ordentligt över baken, i både trav coch galopp i båda varven. Då började han mjukna och visade att han ville ner i form. Då satt jag till ordentligt och red ut från volten och red öppna och sluta längs långsidorna och även skänkelvikningar på vänd halvt igenom spåret.


Edwin finfin på lägret, Helena Whalström som fottat!

Sedan red jag in på volten igen och fortsatte som tidigare, då mjuknade han ordentligt och när jag satt till så gick han ner i form och var riktigt fin. För att checka om han verkligen var lösgjord red jag på långsidorna och ställde honom än vänster än höger, är han riktigt mjuk då ställer han om utan att släppa bakbenen eller formen och utan att slå med huvudet.

Detta tog ungefär 10 - 15 min, helt fantastiskt!

Efter det jobbade jag honom i lite lite högre form, med lite sluta längs diagonalen, skänkelvikningar till och från spåret, övergångar, halter, serpentiner och tränade även lite på ökningarna.
Ökningarna gick pissdåligt, hur jag än försökte så slog han upp skallen och drog iväg i slängtrav, onda ponny! Jag ledde med tygeln, jag ställde, böjde, satt emot ordentligt, gav "lagom" med energi osv men icke. Men som tur var så var det de enda som gick dåligt idag :P

/Sofia

Barbacka ritt, flugor, mygg, bromsar och stickigt Edwin hår

Så kan man sammanfatta dagen som gått.
Red barbacka med Vanessa en bra bit rakt ut i skogen igår, och det var tur att jag dels tog bett och dels tog BENSKYDD. Vanessas mamma släpade med oss ut rakt ut i skogen och påstod att det fanns en stig där.. Det fanns det delade meningar om, kan jag berätta :)
När jag kom tillbaka var Edwins benskydd alldeles sönderslitna av grenar och stenar som vi klivit över, så det var bara att slänga dem, jobbigt nog. Men tur att han hade benskydd och inte var barbent, för fatta vilka läskiga sticksår han hade haft då, bäbisen<3 Blockhalt resten av året, eller vadå? ;)


Bilden fottade Helena Whalström, Babsans mattes mamma alltså :)

Sen red vi lite över diken, Vanessa och jag, och Vanessa red ju också barbacka, för första gången på sin knasponny, så före och efter varje dike var det hejvilt rodeo och luftsprång :) Men Chickan är så rolig på så sätt att när hon bockar, så har hon alltid öronen spetsade, som om hon vore jätteglad över att hon snart får av Vanessa :D :D <3 Så sööt alltså!
Fast Vanessa har börjat lära sig henne nnu, och sitter faktiskt kvar, nästan vad Chickan än gör. Tror vi räknade ut att det var ungefär 8 - 9 veckor sedan hon ramlade av sist :))

/Sofia 


Firefly

Hej :)

Jag känner att jag behöver träna lilla Fiffen, såhär såg det ut i våras:



Vi behöver fortsätta träna såklart, men i jämförelse med förut har vi blivit ett VM ekipage :D :D

/Sofia

Bloggvärde

Fick igår höra om en sajt som heter Bloggvärde (www.bloggvarde.se) som räknar ut hur mycket din blogg är värd i pengar.
Min blogg beräknades ligga på ungefär 5 500 kr i värde. Mammas blogg (www.storlurs.bloggagratis.se) kollade jag också upp och den var beräknad till ungefär 18 200 kr. Mycket pengar, även om jag tror att man inte köper någon annans blogg, utan hellre gör en ny helt gratis :)

/Sofia

Vanessa och Chickan

Här kommer äntligen filmen på Chickan och Vanessa när dem skuttar uppe på tirk :)



Nice ey? :)

/Sofia

Uffeläger -10

Ni har sett filmen nedan va? Det är från Uffepufflägret det också :)

I söndags vid halv ett red jag hemifrån och styrde då kusen mot Norrby och mot Uffeläger. När vi kom fram blev vi tilldelade en box längst bort i stallgången, snett imot American Dollar och Malin Lönn, såhär ser dem ut:

Dem tävlar nationell ponnydressyr och ska vara med i årets ponnydressyr SM, lycka till Malin!

Mittemot stod Hanna Lönnövik med Dark Sky Lady, 'Babsan' :) Det var henne jag red en hopplektion för Uffe på :)

Våran stalldel som vi stod i såg ut såhär, på ena sidan ser man Eddien och rakt fram ser man Malin :P

Mycket ljust och luftigt är det :)

I andra stalldelen stod Erica Edin med Calvin Klein och Clara Stensson med Garbo, två små söta b-ponnyer :)
Dem tävlar hoppning och dressyr på lokal nivå.

I tredje stalldelen, den med spolspilta, stod Alexandra Jorda med sin ponny Pain Riche och sin häst Zilla. Alex tävlar nationell ponnydressyr med sin ponny PR och ska starta MSV:C nu i juli med sin Zilla. (:
Med Alex stod också Stina med Luni, dem åkte dock hem andra dagen för varken hästen eller ryttaren mådde något bra alls. Där stod också Sandra Magnusson med sin häst Lion :)
I fjärde stalldelen stod Amanda Frykman med sin creméfärgade hingst Little Big Man 'Lilleman' och Frida Jonsson med sin ponny Cherrys Child Cherokee 'Iggy'. Dem tävlar också på nationell nivå i ponnydressyr.

Amanda Frykman med sin förra ponny, den svartskäckiga Sputnik.
Den under är Little Big Man, dock inte Amanda som rider!



Cherrys Child Cherokee, vet dock inte vem det är som rider.

Eddien gick inte något bra under dem här dagarna. Enda gången han gick riktigt bra var under förmiddagspasset under onsdagen, alltså sista dagen. På 10 min var han nere i form och gjorde fantastiska skolor, ökningar, enkla byten och allt <3 Då var han riktigt fin!

Men resten av alla pass har jag bara ridit runt runt runt på en volt med ledande tygeltag och när det är 5 min kvar av passet så går han ner på tygeln, alltså har det inte blivit något tränat under dem här dagarna. Inget alls, faktiskt, mer än då en gång.

Sedan hoppade jag Babsan ett pass också, och hon var jätteduktig. Skuttade så fint så och var hur sööt som helst! <33

:)
/Sofia

Film Babs<3


Här är filmen på Babsan och mig, under hoppträningen för Uffe :)
Hoppade bara 60 - 70 cm för jag ville bara känna lite på henne, och jag har inte hoppat ordentligt sen förra lägret så var lite ringrostig också ;)

/Sofia

RSS 2.0