Snart drar jag!

Nu drar jag snart mot Norrby och ett fyra dagars läger för Uffe :) Det känns riktigt bra, för jag ska rida dressyr hela tiden på prinsen, vilket betyder att lägret kommer gå supreme, och jag ska också hoppa ett pass på tisdagen förmodligen på Babs<3
Igår packade jag klart allting i stallet, och nu har jag precis packat klart allt här inne, så om exakt 48 min just nu ska jag gå ut i stallet, mocka och fixa sista och sedan rida iväg vid halv ett, är tanken.

:)
Bilder på Babs, Eddien och dem andra från lägret kommer eventuellt på torsdagen :)

/Sofia


Bada Eddiemannen

Idag gav jag Edwin hans för året första bad :) Han blev inte så glad, men ren. Defenitivt. Nu har jag en vit skimmel med bruna prickar och vit man och svans som står ute stallet, istället för en gul skimmel med gråa prickar och brun man och svans :))

Men imorgon drar jag till Uffe och har även blivit lovad att få rida Babsan<3 Men iaf, ska rida upp Eddien till klockan 13.00 och försöka få den box jag vill ha, haha :) Det är en långt in i stallet där det inte är så många som springer och där det inte är så mycket sopning dvs damm (: Det vill vi ha, Eddien och ja. För sen finns det något större boaxr framme vid stalldörren men där är det alltid folk som är, som går till sadelkammaren som är där, och man sopar ständigt eftersom alla hästar går förbi, och man vill ju ha det rent och fint lix.


Babs, bilden är lånad från Hanna Lönnövik's facebook.


:)

Dressage for all of us

Idag kom Ulla för att köra med mig i dressyren :)

Och faktiskt. Han var fantastiskt fin. Hela han var alldeles mjuk och lätt och han var nere på tygeln iaf 75 % av hela passet, wunderbar ponny<3

Vi tränade enkla byten också, oh shit vad den ponnyhästen kan. Om han vill, kan jag tillägga!
Vi tränade på serpentinbågarna och enkelt byte i mitten, och jag behövde bara luta mig lite bakåt och sätta mig ner så saktade han av till skritt och gick supreme!

Sötponny<3

/Sofia

Ryggen

Hoppade studs idag faktiskt, med Eddiemannen. Han var jätteduktig, hur fin som helst.
Visserligen var han tönt (Eller som Clara säger, på spanska; El Tonto) under framridningen, då han fick spel varje gång han skulle trava emellan dem små kryssen -.-' Suck.

Men han var jättefin, jobbade med hela ryggen, sänkte huvudet ordentligt och verkligen jobbade igenom sig. Det blev jag lite chockad över faktiskt, dels att han hoppade utan tvekan och dels att han jobbade så in i Norden. :)


Snyggve, Eddien alltså! Såhär söt är han inte nu, nu är han ännu sötar, för nu har jag klippt pannluggen jätterak och jättekort, så han ser verkligen ut som en tönt. Men en söt tönt.

Ibland är han riktigt fin, knasponnyn. Visserligen var han totalt galen sen när jag red ut med Vanessa en sväng. Skengalopperade i sidled typ hela tiden, tur att jag har bootsen annars hade han stått i sjukhage nu med sönderstuckna ben. Seriöst, han vet verkligen inte hur man lyfter på fötterna, han släper dem efter sig och typ drar dem i så mycket sten och vassa pinnar han kan. Jobbiga ponny -.-'

Men söt ändå :) Korven vår!

Dumma

Superdumma supersugiga tvättmaskin som inte gör mina supersmutsiga superäckliga täcken och schabrak rena!

Allt ska helst vara rent och se snyggt ut till på söndag, då jag ska på Uffeläger. 1 år gamla pissfläckar och svettmärken känns lite väl hjonigt. Okej, Eddien är ett rocknöhjon, så långt är jag med, men vi behöver ju inte skylta med det.. (;

Eftersom vi bara har en "vanlig" tvättmaskin så blir det oftast aldrig att man tvättar, dels för att man måste ta en sak i taget (och har man ett helt stall fullt med tusentals pissfläckiga täcken och schabrak med intorkad svett så känns det inte som om man har dem här 46,5 åren till övers att tvätta täcken på..), och dels för att jag egentligen (a) inte får tvätta för mamma :)


Såhär übermodern (woh, svanenmärkt och allt!) är inte våran. Men den går ändå. Ibland.

Nu däremot har jag fått lov att tvätta dem, men nu när maskinen är körd och man tar ut sakerna, är hälften av sakerna precis lika smutsiga som innan och den andra hälften är typ bara hälften så smutsiga som innan (Yeey, framsteg!). Så imorgon måste jag tvätta om allting, var för sig igen..

/Sofia

Snabbt!

Följde med Vanessa på tävling idag, första klassen, LD, blev det en vägran och andra klassen LC, blev hon utesluten pga vägran. Tyvärr hade Chickan otroligt ont i ryggen och ska nu endast vila fram tills att dem åker in på klinik med henne, för att kolla igenom henne ordentligt.

Erica Edin och Calvin Klein var där, det gick bra för dem! Något stopp i båda klasserna men totalt vann hon EkoHus cup dressyren :)) Grattis!

Lovisa Jansson och Anderse Kalle var också där, en av mina gamla klasskompisar från Örbyhus. Vi kommer förmodligen gå i samma klass till hösten, hoppas vi, då vi har sökt exakt lika program. Det gick bra för henne också, ett stopp i LDn och felfri i LCn! :)


Edwin och jag när vi var på Uffeläger sommaren -09

När jag kom hem red jag lite dressyr på¨Edwin, bara lite skritt och trav jobb vilket han blev jättefin utav, roligt roligt! Imorgon ska jag ut och rida i skogen, så han får koppla av lite från banan, och på tisdag ska jag rida dressyr igen. Det är ju Uffeläger nästa söndag eller måndag, så måste få han lite mjuk tills dess :))

:))/Sofia


Fullt upp!

Från fyra tills nu har jag hjälpt Vanessa med sin häst Chickan inför tävlingen imorrn. Vi badade, knoppade, putsade, ryktade, pälsglansade med mera och efter fyra timmar började Chickan bli riktigt otålig. Tillslut fick hon gå in i boxen med lite hö, back on tracket och ett fleecetäcke och då var hon riktigt nöjd!

Imorgon blire att gå upp tidigt och följa med på tävlingen. Det är alltid roligt att följa med och agera hästskötare, kan jag berätta :D

/Sofia

Chickadee Flight

Red ut med Vanessa idag runt Grevinnans. Det gick faktiskt riktigt bra, han var stencool, visserligen hetsig och knasig men inte så att det slår runt för han som vissa andra dagar.
Vi galopperade lite, travade lite men skrittade mest.

Det enda "som hände" var att när vi skulle gå över vägen tillbaka så kom det en massa massa bilar, hela tiden, och Eddien blev snurrigare och hetsigare ju längre han var tvungen att stå stilla, så jag red en bit ifrån vägen och skulle rida tillbaka, då Vanessa fick syn på en liten lucka (det var långt nog emellan bilarna, så det var ingen fara direkt) och travade snabbt över.
Jag hann ju inte då eftersom jag var 30 m längre bort, men Eddien såg ju det där och fick tokspel, han drog i full fart mot vägen, taktade slängde med skallen osv men jag fick som tur var bort honom och ner i ängen som är bredvid vägen, för det kom en varsin stor lastbil från vardera hållet.
Sen fick jag vänta säkert 10 min till innan det kom en lucka och han försökte hela tiden sticka över vägen så jag fick tillslut hoppa av honom och vandra till fots omrking med honom.
Sen kom jag iaf över vägen med honom och då sa jag det till henne  att "vi rider alltid tillsammans över vägen", men då påstod hon att hon hade sagt till mig före att vi skulle rida över, men då var jag liksom 30 m bort.. Jaja, lite pissed off blev jag, för hade han dragit upp skallen och bestämt sig för att sticka hade vi båda vart mos nu, I guess, iom att det kom lastbilar från båda hållen och hade han halkat på asfalten och gått omkull och ja, ni förstår ;)


Sådana här kom det hela tiden.

/Sofia

Sommarlov..

..blir det för Chickan, för imorgon kommer Vanessa hit med henne :)
Eller sommarlov och sommarlov, hon kommer ju att ridas som vanligt och tränas och tävlas så så mycket bete och vila blir det väl inte. :)

Men då kommer hon upp iaf, så får vi se hur det går. Det är planerat att hon ska gå ihop med Edwin men we'll see.

Vanessa och Chickan på maskeradhoppning, här hoppandes det höga jokerhindret.

Sen på söndag ska hon tävla sin första tävling tillsammans med Chickan, fast då heter hon Chickadee Flight (: Lite artist namn sådär ^^
men det blir på Bälinges lokala hoppningar för ponnyer, då det även är Ekohus Cup final, där Erica Edin och Calvin Klein ska vara med, dem måste ni heja på! Slår vad om att hon kommer topp tre om den lilla ponnyn sköter sig! :))
Vanessa ska i vilket fall som helst hoppa LD LC alltså klass 3 och 5 :)) Men det är nog bara den här tävlingen som hon ska hoppa det, nästa tävling sen blir LC LB, för till hösten planerar hon tävla LA ^^

/Sofia

Hoppträning

Idag och igår följde jag med Vanessa på hoppträningskurs för Cecilia Hansson uppe på TiRK.

Igår, första dagen, var det markarbete och Vanessa hade lite problem med galoppfattningarna. Men det löste sig och Chickan gick faktiskt riktigt fint och kontrollerat i slutet!

Idag, andra dagen, var det banhoppnigsträning. Vanessa hoppade 90 cm bana och det gick jättebra!
Såhär såg banan ut :)

Jag kan ju beskriva hindren också, så blir det här ett lite längre inlägg *tummen upp*
Första hindret var ett vinrött räcke, som var lite lite lägre än övriga hinder för en lättsam start.
Andra hindret var en kombination med ett galoppsprång emellan. Första hindret var ett rosa räcke och andra hindret var en lila oxer. Sedan var 3an ett blått och gult räcke och efter typ 6 galoppsprång var det en blå/vit/röd trippelbarr, även den lite lägre än övriga hinder. Femman var ett räcke, som bestod av två helblåa bommar med en vattenmatta under. Sjätte hindret var en trekombination som började med ett blått räcke med små målade vita moln på, efter två galoppsprång var det en en oxer, även den himmelsblå med moln på och efter ett galoppsprång till var det ett vinrött räcke. 
Sedan var det hinder nummer sju, ett joker hinder, där man fick välja mellan att hoppa ett något högre och läskigare hinder eller att hoppa banken. En tjej försökte sig på banken men först ville inte hennes häst hoppa upp och när den väl var uppe ställde den sig och stegrade och ville inte hoppa ner. Men tillsut kom hon ner ändå :))
Det är bara att följa det fina strecket på min lilla paintskiss, fast ryttarna hoppade väl inte fullt så krokigt :))

/Sofia 

Babs (:

Idag blev det till att åka till Helena och hennes dotter Hanna för "att som kompis åka och titta på deras häst". Dem tycker väldigt mycket om Babsan som hon heter men Hanna är för lång och ska då eventuellt göra sig av med henne, vilket inte hennes mamma tycker om alls. Så därför åkte vi dit som kompisar och tittade, istället för provridare :)
Babsan, bild lånad av Hannas facebook:

Roooosa överallt!! :) Solskyddsfaktor 60 under sommaren, haha!

Ivarje fall började Hanna rida, lite skritt, lite trav och lite galopp, inga problem alls, sedan skuttade hon över lite hinder, Babsan bjöd som satan och hoppade stort och fint. Sedan blev det min tur (:

Jag hoppade upp och började skritta på långa tyglar, bara känna lite rörelser och så¨, sedan lite trav. Hon gick jättebra, inga problem alls! Visserligen var hon ganska hård i munnen jämfört med vad jag är van vid (Eddiens sidenmun) men jag red typ som jag rider Edwin, vilket var way to snällt. Efter ett litet tag däremot kortade jag tyglarna och började "ta" i henne lite bättre.
Hon korta sig och hon längde sig, precis som en ponny ska göra :)
Sedan galoppen. Usch! Alla hästar jag suttit på från jag fick Edwin har varit väääldigt lätta i bak under galoppfattningarna, så jag var lite rädd att hon också skulle vara det. Men vafan, jag tänkte att det fick bära eller brista och sen fattade jag galopp, och den lilla ponnyn fattade snällt galopp, utan något krångel alls! Puh, bara att andas ut alltså (:

Efter ett tag ville jag skutta över ett litet kryss, för skojs skull :) Hon HOPPADE verkligen, inget snack om saken, SKUTT sa det och oj vad hon tog i :) Hon hoppade varesig hon kom för nära eller för långt bort, en gång hoppade hon av riktigt tidigt så att det fortfarande var ett galoppsprång kvar och oj vad den lilla ponnyn tog i alltså! Jag flög säkert 50 cm över hennes rygg och hängde runt halsen på henne när vi landade :) Efter det skuttade hon fint igen ;)
Men tänkte också att eftersom skulle jag få hem henne skulle jag ju använda henne till hopphäst och jag kan ju inte åka dit och hoppa ett kryss, liksom daaah, hur fjolligt får det vara? (;
Så hon fick lägga upp det till 60 - 70 cm så hoppade jag det också, inga problem över huvudtaget för den där söta. Skutt sa det och det kändes knappt (:

Efter att jag ridit klart sen hoppade Hanna upp igen och hoppade runt metern på henne för att visa lite, och det syns verkligen att det är hoppningen som den där lilla Babs lever för. Två kraftiga galoppsprång fram till hindret och sen en stort skutt över, utan ett dugg ansträngning (:

Hon var verkligen jättefin och vi hoppas verkligen att Helena tycker samma sak om min ridning (a) tralalala

/Sofia :)

Ridtur..

..blir det nog nu, tillsammans med Clara och hundarna (:

/Sofia


Bilbo i sommarljuset :))

Enköpings Fältrittklubb

Idag följde man med Vanessa till Enköping för att se henne tävla sista omgången div 3, och sista tävlingen med ridskoleponny.

Här är Vanessa från UPK.

I första klassen gick hon totalt felfritt. I både grund och omhoppning :)
Visserligen ansåg Vanessa att Peggsan inte gick fram ordentligt men det finns ingenting att göra åt saken, ponnyn är sådär och när Vanessa anser att ett ponny går fram är att den blir riktigt het och har hetsig galopp, typ som Eddien.

I andra klassen vägrade hon ut sig, så där blev hon utesluten, och det var lagklassen dessutom!

Båda klasserna var LC, tror jag (:

/Sofia

Majken

Ja, då har vi sett Majken också (:
Riktigt söt blandras var hon, med tre raser i sig, pudel, cotton de touleir (?) och typ bolognese, så här söt vart man då:

Riktigt luddig och fin päls hade hon också ((:
Här var en annan snygging, Fritten:

Söt, right? :)

/Sofia :)

Bilder Nattas och min sista ridtur<3













Här har ni lite bilder på Natta (:

/Sofia :)

Sommarlovets andra dag..

..regnar och stormar det. Tack underbara Sverige för att jag får bo i ett sådant blött och fuktigt land!! We like!

Idag ska vi åka till Vickan, min gudmor och titta på hennes nyförvärv, en blandrashund som heter Majken. Alldeles alldeles nyvalpig är den, inte har den hunnit blivit kaxig och stor utan den ska fortfarande vara liten och sööt :)

Red inte Eddien igår heller, alldeles för blött och Sverigeit, så borstade av honom, lekte lite med honom och gick en promenad med honom på kvällen :) Det var han alldeles nöjd med och idag ska jag skritta ut en sväng tror jag, mjukstarta efter hans ledighet nu, och imorgon blir det nog dressyr (Usch, men jag måste..) på banan.

Sov till klockan 11.02 idag, då kom pappa in och väckte mig och usch vad trött jag var, hade lätt sovit två timmar till ;)

En gammal pic, blire också;


Han skulle alltid hoppa sådär fint <3 :)

/Sofia :)

Avslutning och bal 2010

Igår hade vi avslutning och bal, för Centralskolans nior och för Aspenskolans nior.

Det började med engelskan 07.55, då fick vi titta på film (Freedomland) eller städa ur vårat skåp. Eftersom jag redan hade städat ur skåpet blev det film i en och en halv timme, innan vi drog till Vega och tittade på fotbollsmatchen mellan elever och lärare. Lärarna vann överlägset, med typ 5 - 0. Eleverna var jätteduktiga men dem flög som trasvantar när lärarna tacklade och knuffade.
Sedan var det 1 h väntan innan den obligatoriska avslutningslunchen, för Centrals nior.
Det var potatissallad med rostbiff, och glass som efterätt.

Efter det drog vi hem till var och en, och fixade till oss inför balen. När vi sedan återkom till Nathanaelkyrkan var alla såå finklädda och stod med fixade hår och fina balklänningar!

Alla gick in i kyrkan två och två och satte sig i bänkarna. Sedan var det lite folk som sjöng, lite folk som spelade gitarr osv. När det sedan blev betygsutdelning var det våran tur att kliva upp. Inga problem där inte, fyra MVG, tre G och resten VG.

Sen fick vi vänta i 50 min innan det var bal. Då var det började med välkomstdrink, därefter trerättersmiddag, förrätten bestod av rostat bröd med skagenröra på, varmrätten bestod av kyckling med rostad potatis och efterrätten bestod av chokladmousse. Under middagen "spexade" lärarna och efter middagen var det dans, linedance, bugg och foxtrot, till tonerna av LeifRogerZ.

Men redan vid halv tio började folk dra till olika efterfester och vid elva var det nästintill tomt på folk, fastön det skulle "sluta" vid tolv. Men men, trött var jag så jag åkte hem, och somnade på en gång :))

/Sofia :)

Eddien

Fortfarande ingen ridning för mig, har inte ridit sen i typ lördags, aslänge sen, kommer tappa allt, nej men Eddien har tappat en framsko, och är såklart öm som satan i den lilla arabfoten och ska därför inte behöva ridas anser jag. Hovslagaren kommer imorgon så får vänta en dag till på ridningen.

Ska nu istället ut och leka lite med Fia, I think.



Bråkig ponny i vintras.

/Sofia :)

Pudelungar..

..ska vi åka och titta på nu, i Karlholm på Helenas kennel Queen Cobra (hemsida: www.queencobra.se) :) Tyvärr ska vi såklart inte köpa någon men titta får man ivarje fall göra, på dem små bruna busfröna!

Här kommer en bild, som jag lånat av Queen Cobra's hemsida, på "Tik 2" ur C-kullen, som vi ska titta på nu.


Är hon inte bedårande söt?!

/Sofia :)

Uteritt all by my self

Red ut själv igår, i westernsadeln och westerntränset. Gick väl bra, men jag blir så otroligt förbannad på honom när han alltid ska studsa åt sidorna och titta på saker och galoppera allt han orkar ifrån dem -.-' Så vi var väl inte så sams när vi kom tillbaka och dessutom hade Eddien tappat en framsko, så nu blir det en promenad ikväll istället.

Kan även berätta att jag för flera veckor sedan satte ut en annons om att jag sökte foderponny, och jag hade inte förväntat mig ett svar men i dag kom det ett mejl. En mörkbrun välriden, väluppfostrad valack på 6 år, som hon ville att man skulle rida för instruktör på regelbundet.. Vi får se vad det blir av det, hoppas verkigen att det blir någonting. Uppdatering kommer om det senare.

/Sofia :)

Design

Blev en ny design ändå, mejlade Linda för typ årtionden sen men orkade aldrig skicka bilderna, lat som man är. Så syster fick fixa den istället, medans jag satt bredvid och kommenderade; Flytta den bilden lite mer hitåt, upp med den bilden, fel färg, ska jag inte rosa?! Typ så, men nu är den klar, hoppas det gillas!

/Sofia :)

ÄNDRAR DESIGN

Det är Clara som skriver nu! Det kommer nog se lite rörigt ut ett tag för jag håller på och fixar syrrans blogg. Så det är lugnt ;) Kram Clara

Sommarjobb

Blev det inget för mig nej, tyvärr.


Fick ett litet brev igår, som meddelade mig att fanns det några som hoppade av så var jag reserv, men det var det många andra också som var så big chance.
Så under sommarlovet blire ridning och sånt här;

Det kommer bli ett nice sommarlov (utan money) :)

/Sofia

Dressage

Hello!

Red dressyr idag igen, gick inte så bra. Han är så himla ombytlig ibland, det är rätt jobbigt. Ibland går han wünderbar och ibland glömmer han ALLT och vet knappt ens hur det är att gå på tygeln. Så blev det idag.

Jag skrittade fram ordentligt, säkert 15 min. Efter det travade jag en lång stund, längde lite, kortade och höll på så lite fram och tillbaka, och sen körde jag lite skänkelvikning och därefter lite halt, rygga och öppna och sluta.
När han kändes fin där, började jag att galoppera.

Jag gjorde samma arbete där, bogen in/öppna, sluta, halt och rygga samt förvänd galopp på serpentiner. Han samlade ihop sig jättefint och lyssnade verkligen, men inte släpper nacken efter ändå, nej. Huvudet i taklet ochn jobbig som bara den.

Jaja, efter det travade jag av honom och struntade i det hela.

/Sofia

Underbara ponnyhästen!

Red dressyr på banan igår, och värmde upp genom lite mer tempo i ridningen ;) Travade lite snabbare än vanligt, galopperade lite mera och tänkte skutta över dem små nerrivna hinderna också. Men när jag travade emot det där lilla 20 cm bommen så travar han på utan problem och gör en tvärnit. Gräver ner framhovarna i sanden innan han slänger sig om allt vad han orkar. Tur att man satt kvar *visl* :)

Då kanske jag inte ska berätta mera men ivarje fall, så hoppade han efter att jag "skällt" på honom..
Och skäller man och blir arg på honom blir han ju SÅ ledsen och försöker göra allting ÄNNU bättre och vara ÄNNU mer tillags med en, vilket resulterade i en överambitiös ponny som gick som en gud i slutet! Gjorde galoppslutor längs långsidorna, flyttade runt fram och bakdelen precis som jag ville och han gick djupt och stadigt på tygeln
:)<3

Det är synd att jag inte har det dressyrintresset att jobba honom så hela tiden, för det är ju verkligen dressyr han tycker är roligt.. "/

/Sofia :)

Lanija

Hejsan!

Det blir ingen mer provridning på Lanija eftersom jag sa ifrån henne idag. Det kändes inte hundra med henne, och dessutom vill jag ha en mera hoppinriktad ponny.

Tyvärr, så jag får leta vidare efter nya ponnyer, medans dem får försöka hitta en annan fodervärd åt Lanija.

/Sofia :)

Sommar..

Hej!

Till idag har det varit mellan 25 - 30 grader varmt i flera dagar! Det är defenitivt sommar på gång. Ni kan få tjuvkika på mina betyg, eller en del av dem iaf;

MA - MVG
TK - MVG
FY - MVG
TY - MVG
Bi - G

:) Hittills iaf ser det bra ut :D

Idag ska jag rida dressyr på Eddien också ;) Hoppas det går bra ^^

Har rakat Bellas öron också, och försöker få Clara att få raka svansen också, får se hur det går :)

/Sofia :)

Summer:

Uteritt med Vanessa

Red till klätterbacken med Vanessa ikväll, blev inte en så lång tur för myggorna var överallt! Usch, var som att rida genom ett stort gråsvart moln hela tiden :S

Eddiemannen älskar att klättra så han blev superpigg och försökte hela tiden springa uppför backen, och när han fick det blev han barnsligt glad över det :D Sötponny<3

Tränade även lite upp och nerhopp för det var en nerförsbacke med ett litet dike längst ner och sen var det plan mark. Alltså, högt, ner, dike, plan mark :D Där galopperade jag upp och nerför några gånger vilket han också tyckte var superkul. Han är verkligen positiv till allt arbete :D Hrm.. Sålänge det går fort (a)

Vanessa höll på att trilla av hon flera gånger, hon hade en vild häst i dag, kan man ju säga :)

/Sofia

Häst, foder eller köp?

Funderar verkligen mycket på det där med hästarna. Jag vill ju gärna ut och tävla och träna i både hoppning och dressyr, kanske till och med fälttävlan, who knows? :)
Så mamma och jag kom överens om att ta en foderhäst tills jag blir 18 år gammal, och då skaffa en storhäst. Grejen är bara att det enda som lånas ut är gamla travare, småponnys till sällskap eller lovande unghästar som kräver referenser. Jag har hittat en bra D-ponny (bra enligt mig!) som hade tävlat LB hoppning, LA dressyr och var positiv till allt och sånt, den stod i Blekinge (Skåne). Ingen idé ens att visa för mamma för det vet till och med jag att det är omöjligt att dra ner till SKåne för att prova en foderhäst, kanske om några år när jag ska ha en storhäst, men inte nu..

Så då funderar jag, det kanske är mycket bättre att köpa en ponny att rida och tävla fram tills jag fyller arton? Det är ju hela det här året kvar, hela nästa år och hela nästnästa år, och på det borde jag ju hinna både träna och tävla flertalet gånger :P
Sen behöver det ju inte vara en så dyr ponny, som har siktet inställt på SM typ för 150 000 kr, utan det räcker ju med en tränings/tävlingsponny för kanske max 35 000 kr. Nu är det väldigt mycket pengar i våran familj men..

Tittade runt lite faktiskt och hittade en maxad D-ponny, född -94, utbildad FEI dressyr och LA hoppning och debutant fälttävlan som dem skulle ha 25 000 kr för, pga att den inte var tävlad, men tränad för att tävla, dem senaste 2 åren och för att den kunde bli het. Men då säger vi såhär, vi som har ridit Eddien, att heta hästar, det är inga problem, alright? :D

Jag vet inte riktigt hur det blev med Madde heller, det kom en tjej och provred som inte ville ha honom och sen rann det bara ut i sanden typ.. Jag får väl rida honom tills vi bestämt oss hur vi ska göra, men mamma är borta hela dagarna och hela helgerna, och när hon kommer hem är hon för trött för att tänka på sånt här.

Men jag vet inte. Känns som det är en allroundponny mot hoppning jag vill ha, och dem jag tittat på hittills har varit mest inriktade på dressyr.. :/

/Sofia

Hemma

Idag blev man kvar hemma, mådde inte så bra, så ni är jag tvångskommenderad att göra matte, städa toaletterna, hänga tvätten och eventuellt även mocka. :)
Ingen latdag hemma inte ;)

Sofia :)

Nathalie N.E, våran förra häst..

Japp, idag åkte Natta :)
Lite tråkigt var det men hon får det bra, med trevliga och kunniga människor omkring sig.
Jag hade sovmorgon så jag hade tagit ledigt tredje timmen också så att jag kunde vara hemma när dem kom.

Runt 10 kom dem, med en liten hästtransport, en värmlandsvagn, för att hömta henne. Vi gick in först och gjorde klart kontraktet och hon betalade och sedan gick vi ut, packade in sakerna, satte på hästen lädergrimman och därefter lastade jag på henne.

Hon var jättesnäll att lasta, klev raka vägen på utan problem och stod stilla lugnt och fint. Men när dem stängt luckan och stängt allting och skulle åka, så får hon ngt problem, hon sparkar allt vad hon kan i transporten, så hela transporten (enaxlad) gungar från ena däcket till det andra, sedan hör man när dem är hela vägen bort mot asfaltsvägen hur hon sparkar och lever om :) Lite temperament har hon iaf, hon är inte bara en lung och okomplicerad dam :P

Nej, nu måste jag ta bort annonserna på henne. Men typ 10 min efter att hon åkt ringde en tjej som hette Nathalie från Enköping och ville ha henne ;)

/Sofia

RSS 2.0