Bilder på Bilbo

Här är två bilder på Bilbo från utställningen!


Bilbo i trav, opälsad men fluffig! :D :D



Clara och Bilbo ställer upp sig fint framför fyran :)

/Sofia :)

Bilder Lanija

Hej :)
Här kommer lite bilder på Lanija, araben jag var och provred, som jag även ska provrida en gång till i veckan.

Roooosa mule :D :D


Lite trav bidde de också :P


Stilla stående, pratar (eller jag kanske blir uppläxad?!) med Ulrika :) :)


Lanijas huvud igen, med den stoora roosa mulen! :)

Nöjda nu? Med lite goa bilder att titta igenom, huvudbilderna är fottade av mig, och ridbilderna är fottade av mamma, med en Canon EOS 550D :D

/Sofia :)

Provridning Natta, igen!

Idag kom Anna tillbaka, hon som varit och provridit Natta en gång tidigare, och provred i westernsadeln.

Hon kom medans vi höll på och mockade ur vinterbäddarna (så det har blivit jättefint nu, och lättmockat c(: ) så det var bara att avbryta och ta in kusarna. 

Det gick jättebra, Natta är ju cool och snäll och gör ju som man säger så det var inga problem alls, dock fick hon rida på vanligt tränsbett för förra gången var hon lite funderande över att hon skulle rida på pelham, men hon höll med mig efter ridturen och sa att hon hade slitit ganska mycket och att med pelhamet hade det gått enklare, vilket är sant. 
Men, hon åkte av! Vi hoppade ett litet dike och direkt efter ska man svänga, annars hoppar man in i skogen, och Natta hade väl spänt ut magen när hon spände sadelgjorden så när Natta svängde och Anna tog stöd i ytterstigbygeln gled hela sadeln runt och hon åkte i backen. Som tur var landade hon på en gräsfläck och Natta stod lugnt stilla så det var bara att sadla om och hoppa upp igen, och spänna allt vad man orka. 

I varje fall, hon tycker om henne och går allt som det ska och inget hakar upp sig så åker Natta förmodligen i helgen.

/Sofia :)

Bilder på Natta och Anna får ni titta längre ner, under "Provridning Natta".  

Utställning

Idag ringde klockan tidigt, redan halv sju, hur jobbigt får det bli?
Vi skulle naturligtvis till Österbybruks internationella utställning och ställa ut Bilbo. Så vi var där vid åtta, och hade innan dess hämtat upp Elisabeth, mammas kompis som har haft och ställt ut pudel i många år och som vet hur det går till.
Vi fluffade och kammade och klippte så hon blev riktigt fin, men eftersom hon varit nedklippt har hon ju inte ens hälften så lång päls som alla dem andra utställningspudlarna, som har sparat sin päls från dag ett. I varje fall var det mätning för toy, dvärg och mellan innan starten vid nio, och då visade det sig att hon var 34,5 cm hög, och gick alltså i dvärgklassen istället för mellanklassen.

Så det blev byte av ring och pga av det så fick vi vänta i säkert 3 h innan det var Bilbos tur. Men när hon väl var inne var hon jätteduktig, hon sprang utan problem fint och luftigt och stod bra, enda nackdelen är att när hon kommer in i ringen åker svansen ner och hon håller den som en sheltie, lågt och under ryggen. Men det är inga problem, bara träna på det, Clara hade knappt tränat något heller inför utställningen :)

Bilbo fick iaf kvalité etta, och placering fyra av fyra. Duktigt gjort för att vara int!

/Sofia :)

Provridning

Idag åkte vi iväg och provred Lanija.. Det gick bra faktiskt, tyvärr så spöregnade det så vi hade inte tänkt provrida när vi åkte dit men sen iaf så sa dem att dem kunde skjutsa upp oss till ett ridhus i Harbo så slapp vi rida i regnet, så då blev det ridning iaf. :)

Det gick ganska bra, hon gjorde som jag sa men jag vet inte riktigt vad jag vill. Har mejlat på en annan ponny också som stod i Eskilstuna, just nu vet mamma inget om det, men får väl berätta för henne också :P
Lanija ska vi fundera lite på, eftersom jag behöver och söker en ponny mot hoppning, som jag kan träna och tävla hoppning och bygga upp självförtroendet i det, en dressyrponny har jag ju redan.
 
Den här ponnyn som jag mejlade på nu iaf, det var ett haflingersto, maxad C-ponny men av lite grövre typen så kändes och såg större ut. Tyvärr stod det inte hur gammal hon var men hon var tävlad LB hoppning och LC dressyr, och var positiv till allt. Den annonsen finns här;
http://www.blocket.se/sodermanland/Vill_du_bli_fodervard_till_Nike__27363257.htm?ca=10&w=2

Sen tittade jag (för skojs skull) på hästar säljes, och tror du inte då, självklart hittar man en ponny man vill ha där med. Tror till och med att det ska vara Rebeccas gamla ponny, Galileo, men vet inte säkert. Det är en liten D-ponny också den lite grövre, men var tydligen en riktig självförtroende höjjare, och hade tävlat LB hpn och drs, men tränat högre.  Den annonsen finns här;
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=354351

Vad tror ni? Den sista mejlade jag inte på, eftersom mamma bestämt säger att nej, inte köpa någon ponny, men wtf, tittade runt på foderhästar och det fanns inte en enda D-ponny, sen var det bara skogsmullar eller varmblod, eller toppstammade elit B-ponnyer, som tävlade typ msv hoppning och fei dressyr och bara väntade på att den skulle ta en ny ryttare till dem höga höjderna. Typ.
Finns ingenting, det enda jag hittade nu var den här Nike, haflingerstoet, som tom stod i Eskilstuna. Men ja, vi får se hur det blir med allt. Lanija har vi inte för en sekund slagit ur tankarna men man behöver ju titta runt lite också.

Varför nöja sig med det näst bästa om det allra bästa finns runt hörnet..?

/Sofia :)

Krullingen (:

Idag under sista lektionen drog Elin och jag till Mäklarcentrum och hämtade hem en negerpudel. Grymt söt och otroligt lång var hon (a) Sen tog jag med mig pudeln på bussen hem och alla avgudade den lilla krullingen. Bestämde med Vanessa att hon skulle komma till mig så skulle vi rida ut, jag på Edwin och hon på Natta, ev att vi rider lite i paddocken först. Det kommer ev en tjej från Bälinge imorgon kväll och provrider henne och på söndag kväll kommer tjejen som var här och prova henne för att prova rida i westernsadeln. Så det är bäst om vi rider henne och får lite pli på henne först (a) :) Nej, Natta behöver inte ridas lydig, det är hon från födseln så.. :P

Har grymt ont i ryggen, jättejobbigt att rida Eddien i hans töntgalopp, studs, studs, studs hela tiden, får sitta med öppen mun och andas för att jag ska klarat. Men hoppas att det blir bättre, såhär vill man inte sluta 
--->

Speciellt inte med färgen på klänningen (a)

Nej, nu ska jag ut och fixa stallet, sedan in igen, för Vanessa kommer runt sju så då är det skönt att ha allt klart efter att man ridit.

/Sofia :)

Skoldag. Like always.

Känns som om det är sjukt jobbigt och onödigt att gå till skolan dem här sista veckorna. Vi har ingenting att göra, leker, pratar eller tittar på film på varenda lektion så inget vettigt blir gjort överhuvudtaget. Eller jo, på matten präntar vi ner lite tal i häftena men mer än så blir det inte -.-'

Bal den 10e också. Sweet. Vi ska samlas i skolan mellan 14.30 - 15.00, slutar 13.00 och i kyrkan ska vi vara 16.30. Jag förstår inte hur dem har tänkt? Okej, jag ska väl inte göra så mycket, jag hinner, men det är väldigt många andra som ska åka iväg, bli sminkade och få håret fixat av sin hårfrisör, som absolut inte kommer hinna tillbaks helt klara och fixade till 14.30. Det säger jag bara.

Sen, vi ska ha balklänningen och det på oss i kyrkan, för vi hinner inte byta om alls mellan kyrkan och balen, tyvärr. Men, desto fler som får se ens outfit.

Just idag är jag så grymt less på allting, känns som om alla är dumma i huvudet och allt och alla är emot mig.

/Sofia

Eddien hjärta Chickan är lika med falskt

Red ut med Vanessa och hennes mamma efter att hon provridit Natta. Eddien var fjollig och fjompig, men som vi konstaterade så är det fullt med fullblod i honom så han är lite sån i typen :) Men, är det inte fullblod i det har det ingenting på Rocknös stallbackar att göra :D :D
Nej, jag skämtade, men fullblod och fullblodskorsingar är helt underbara! Ojojoj, arabiskt fullblod är vackraste och härligaste rasen in world.

Finns det något vackrare..? Skulle inte tro det jag. ;)

Ivarje fall red vi i ungefär en och en halv timme, alldeles lagom, han hade bara precis hunnit blivit lite varm mot svettig :)

/Sofia :)

Provridning Natta

Idag kom det en tjej vid halv tre för att prova Natta. Hon hette Anna och ville ha henne till lite skogsridning och dressyrträning, det gick bra när hon red men hon skulle hem och fundera lite. Här kommer lite bilder på Anna och Natta:

Anna och Natta pausar :)


Lite trav, inga problem för ett varmblod inte!


Mer trav, är hon inte vacker, Nattaflickan?


Lite galopp, bushästen kickade en gång vid fattningen men skötte sig därefter exemplariskt!


Natta galopperar genom kurvan :) Gick i bra fart då hon inte har några muskler och därmed inte kan samla sig och ha orken att korta sig och sakta ner. Men med lite styrketräning och konditionsträning bör det sitta som en smäck :D

/Sofia

Agilityträning

Jau, imorrn blire agilityträning. De ni, det var länge sen det.

Men Bella löper så Clara får inte vara med längre, men då hoppade jag och superskurken Firefly in istället. :P Visserligen har vi redan gått nybörjarkurs en gång, men vi hoppas väl att vi får köra något lite svårare (a)

Sen får vi hoppas att det inte regnar imorgon, då är det tveksamt om man kommer att vara så taggad ;)

Red aldrig Eddien idag, btw. Tiden försvann helt plötsligt :O Visserligen var Ässi och jagade i typ 3 och 1/2 timme, så man ropade väl mest på henne typ. :D

Nej, hörs imorrn!

/Sofia :)

Regn

Vaknade till regnet imorse, trodde ärligt att det skulle vara stekarväder, för det var så grymt varmt i mitt rum, men nej då. Regn, regn, regn. -.-' Fick ställa in provridningen av Lanija också på grund av att de regnade så mycket så deras ridbana höll på att svämma över, eller något sånt..


Synd, ville verkligen åka och rida henne "/
En sak som är bra iaf, det är att jag har kört caddyn hem från skjutbanan :D Sedan fick jag backa en bra bit också :P Det är nice de.
Ska också beställa mina grejer från börjes, ev ett eller två bett från hööks också..

:)
Hare bra i regnrusket, så ska vi se om det kommer upp några filmer sen :D

/Sofia

Länge sen..

Hej igen!
Det var ett bra tag sen jag var in här och skrev något vettigt känns det som.
Ska göra en liten sammanfattning om vad som hänt de senaste dagarna. :)

I onsdags hoppade (!) jag och Vanessa på volten, med Edwin och Natta såklart. Natta var totalt galen, slängde sig över hindren som om de gällde livet och gasade i svängarna, riktigt glad var hon över att de stod hinder i paddocken. Vanessa hoppade henne ungefär 75 - 80 cm någonting och dem sista sprången var hon riktigt fin, hon drar upp dem där spinkiga benen under sig så man tror att det ska bli hål på magen ;) Däremot, på dem små hindren, så hoppar hon av antingen tre meter ifrån, eller alldeles för nära och bryr sig inte ens att lyfta benen, så det var verkligen en överraskning att hon var så fin som hon var.

Edwin då, han gick faktiskt riktigt bra. Hoppade som max 70 cm på honom,  litar inte ett spår på honom, har han hoppat ett hinder 10 ggr innan och vet hur det ser ut och inte varit ett dugg tittig, så den elfte gången kan han göra en tvärnit. Nemas problemas. Men 70 cm klättrade vi över iaf, travhoppade det flera gånger innan jag vågade hoppa det i galopp. Ni vet, trav=inte så mycket kraft om han vägrar, galopp=väldigt mycket kraft om han vägrar.  ")

I torsdags red Vanessa och jag ut en sväng, och jag måste defenitivt skaffa mig ett bättre bett till honom, han som ska ha en sån "känslig" mun får jag riktigt sitta och slita allt vad jag orkar, och såga och trixa HÅRT för att få honom att ens sakta ner farten. Har funderat på att köpa ett galoppbett, eller D-ringsbett, då det ska vara lite mer kraft i dem men mycket svagare än ett skarpt bett. Jag kan defenitivt inte ha ett "skarpt" bett på honom, för det är han alldeles för känslig för. Provade att rida en liten stund med Nattas pelham men det var bara att plocka av. Fick inte ens ta i tyglarna. :) Men D-ringsbettet är som ett vanligt två eller tredelat bett fast det har D-ringar som ger en svag hävsstångseffekt när man sänker handen, och fungerar som ett vanligt bett när man har handen normalt typ :P

I fredags red jag Eddien lite på bettlösa tränset, han var jättefin i det, dock var det lite svårt att styra :)

Idag skrittade vi bara ut en sväng barbacka i skogen, så himla varmt det har varit! :P

/Sofia

Gothenburg

I helgen var vi till Göteboorg, sjukt kul och mycket minnen :D :D Vi åkte spårvagn, gick omkring i alla gallerior och åkte såklart till Liseberg. Åkte inte så mycket karuseller, det är lite läskigt tycker jag :D :D Jag är grymt förbannad på min mobil :@ för den vill inte ta emot mina fina låtar :( Usch, dumma mobil!

Våra hästar har börjat fått gå ute nu också, under nätterna. Det går jättebra men idag har det regnat, inte nice det inte. :P

/Sofia :D

Sommarhagen..

..har vi dragit om idag. Vi har dragit in en stor yta skog på ena kanten där hästarna kan gå in om det är soligt, regnigt, blåsigt eller mycket flugor och sånt äckel. Dem har haft en liten dunge mitt i hagen men det är typ tre träd som står i en triangel, med en jättegrop mellan dem, så det har väl inte varit så lyckat. Men nu kan dem komma undan iaf. Eddien var väldigt misstänksam mot den nya delen så vi får väl se :)
Vi hittade asmycket taggtråd där också, men vi tog bort allt och la det utanför staketet.

/Sofia:)

Ridit med Vanessa

Red med Vanessa igår, det gick jättebra.
I stallet var Eddiemannen så trött så trött, stod och sov och gäspade och höll på, när jag skulle leda ut honom till stallbacken höll han på att dö av trötthet.. Men sen, när man hoppat upp och ridit förbi ridbanan, då blev det fart på den lilla kusen. Han stack säkert 4 - 5 gånger när vi galopperade och taktade och höll på, sötponnyn. Vanessa och jag släpade fram lite avsågade stockar på stigen och skuttade över dem, och han var helt tokig. Bjöd som bara den och höll på, knasis.

Natta, nyrakad och nyriden :D

Natta var minst lika galen hon, bockade och sparkade bakut och gasade på i galoppen så man trodde hon tappat ngt ur huvudet.. :) Tur att Vanessa fick ta pelham-bettet, och det endast bara för att jag tog det andra bettet till Eddiemannen.

Vi ska lägga ut Natta på annons idag, kan skicka upp länken sen så får ni se. (:

Har förresten också börjat vänja in Eddien på BoT täcket igen, han har ju börjat fått jobbat lite mer nu och har börjat fått anstränga sig litet så han behöver det verkligen.
Hur jag vänjer in BoT täcket:
Dag 1: 20 min
Dag 2: 20 min
Dag 3: 20 min

Dag 4: 40 min
Dag 5: 40 min
Dag 6: 40 min

Dag 7: 60 min
Dag 8: 60 min
Dag 9: 60 min

Efter det sen är det bara att använda det fritt och både längre och kortare stunder. Däremot om man gör uppehåll några veckor ska man nog helst börja om. Det krävs att kroppen anpassar sig efter täcket, för hästarna kan få träningsvärk och ont om man har det för lång tid för snabbt.


/Sofia :)

Dagens planering

Idag skare bli mycket gjort är tanken.
Jag ska;
Fixa stallet
Rida Eddien m. Vanessa
Plugga
Träna lite med Fia

Liten bild på mig och Eddien i mars, riktig grisponnie<3

:)
Det är nog allt, skulle vilja börja röja i garaget också, men först och främst måste jag veta vad jag ska lägga allt och sedan så är jag på väg att bli grymt förkyld. Inte något roligt alls, faktiskt.. :(
Jag vill röja, men jag orkar inte :)

/Sofia

It's amazing how you..

Ja, jag älskar min ponny. Ja, jag menar det. Nej, jag ljuger inte. Ja.

Tränade dressyr för Ulla idag, och igår stod skruttponniehesten för att ha liite tempo tills idag. Han börjar bli lite Eddie goes trött 25-årig ridskoleponny. Ja ni vet, driva varje steg, öronen vippar från sida till sida och han är allämnt seg och tråkig! :O Ojdå, det var första gången ni hörde det va? :)

Men ivarje fall, ibörjan sög allt, han fattade galopp segt, kunde inte hålla galoppen, stretade med huvudet, segade ihop totalt och hade ingen framåtbjudning alls, men då gick vi ner i skritt och sedan skrittade jag på stora volten vid C och krävde att han skulle ge sig. Jag ledde med innertygeln så att han var riktigt böjd, inte ställd, böjd, och drev på och böjde med inner och ytterskänkel. Sedan gjorde jag det flera varv åt båda hållen och tillslut så släppte det.

Eddien i vintras, tjock, pälsig och nöjd med tillvaron!

Han var hur fin som helst, visserligen var han grymt förbannad men j*vlar så han gick. När jag sedan skulle fatta galopp och höll kvar formen på honom gick han upp i en riktigt snygg om än oplanerad piaff, så då var det bara släppa efter lite på tyglarna och driva. Sen när vi galopperade gjorde vi två jättefina galoppombyten, duttiga ponnin! <3
Nu ska vi planera en tävling, han måste ju visa upp sig kusen, inte kan han bara gå och vara fin och duktig på stallplan heller. :) Nej nej, absolut inte. :P

/Sofia :)

No picture, but a long text

Hey!
Har precis duschat nu, har varit ute enligt mitt vanliga schema. Jag kan faktiskt berätta om det. För att göra den här texten lite mer innehållsrik:
Min dag börjar 06.30. Då ringer klockan och i bästa fall är jag uppe runt tjugo i sju. Då går jag ner, klär på mig, äter frukost och någon gång runt tjugo över sju går jag ut till hästarna och släpper ut dem. Kommer in halv åtta och åker sedan hemifrån runt tjugo i åtta. Då är det skola. Skolan är så pass ointressant så vi skippar den biten. Vi fortsätter när jag slutar.
Klockan 14,00 brukar vi får gå, fastän vi slutar fem över egentligen, men men, då tar jag sakerna jag ska ha hem och sedan drar jag till bussen. Väntar på den i några minuter, därefter sitta på den, i bästa fall med sällskap av Rebecca eller Vanessa, annars själv (och sis då, men..), i ca 10 min, sen äre dax att hoppa av. Plingar vid 80 skylten i Ersta innan Rocknö, kliver av mitt på 80 sträckan (intresseklubben antecknar, men wtf! :D) sen tar jag cykeln hem. Därefter fika efter att jag har lunchat hästar och promenerat med hundar, brukar lata mig framför TVn till ungefär 16.00, då är Simpsons slut så då drar jag upp, sätter mig framför datan, checkar först bdb, sen bloggar och därefter börjar jag jobba på alla feta uppsatser eller annat som vi har, sen gör jag det till ungefär halv sex - sex, då sparar jag och drar ner och äter middag. Sedan ut i stallet, mocka och fixa allt, sedan borsta och oftast rida också på lille Eddien. När det är klart släpper jag in kusarna i stallet, kvällsfodrar och sedan hämtar jag min lille shelite. Tränar mellan 5 och 10 minuter på gräsmattan med henne innan jag går in och duschar. Sedan tar jag lite fika och därefter kallar sängen. Nice dag va? Fullspäckad. :)

Red inte Eddiemannen idag, utan borstade bara på honom i typ en halvtimme. Masserade med blå massageborsten, pälsglansade hans svans och fixade. Tvingade mig själv att kratsa dem små hovarna också. Jag är så dålig på det, okej, det är ju lika självklart som att mocka varje dag, eller borsta eller så, men det är smutsigt och kladdigt och så är han lite kinkig med baktassarna och så, men har blivit mycket bättre på det än för typ ett halvår sedan! Nu kratsar jag minst 2 ggr om dagen, annars var det typ en gång om dagen (a) 

Sedan tränade jag sheltien lite, hon var jätteduktig. Måste filma henne någon dag och lägga in så ni får se. Sedan körde jag och Clara en liten minirapport, skickade fram och tillbaka genom sommarhagen och sedan gick vi in. oj, nu blev det så som man inte får skriva på nationella, sen gjorde vi så, sen gjorde vi det osv :D men, nu äre min blogg, och inget nationellt!

Sedan Göteborg med klassen nästa helg. Får se hur det blir, ska åka med Elsa, André, Hällan och Oscar i en minibuss. Känns... bra.. -.-' :D

/Sofia :D 

Eddiemannen

Red ut på Eddien idag, lite dressyr längs grusvägarna och sånt där, så han blev lite mjuk och fin, lillemannen<3
Innan jag red ut borstade/masserade jag honom med den blå massagegummigrunkan och då fick jag av honom massor med vinterpäls, så nu är han nästan helt clean från vinterpäls, vilket är grymt skönt! :)

När jag kom tillbaka red jag runt vinterhagen och skit vilket damp hästarna hade :o Dem skenade fram och tillbaka och bockade och bockade och bockade, riktigt galna (: Eddien fick såklart adhd han med, så när jag tog i tyglarna skulle han ställa sig på bakbenen, knashäst, så då hoppade jag av istället, det säkra före det osäkra ni vet ;) Sen gick han som en riktigt arabhingst bredvid mig till stallet, medans knashästarna sprang runt som två miffon helt planlöst i hagen... x) Men när han kom upp till stallet suckade han och så blev han kolugn, han är lite konstig Eddien där. Först jättehetsig och knasig och efter några sekunder då är det som om han vaknat från när han sovit och han är typ förvirrad "jaha ja, kanske ska sova lite till, eller förresten, vad gör jag här?" :)<3

Sen körde jag slalom fram och tillbaka två gånger med Fian, och hon var helduktig, jag visade inte ens med handen men hon bara körde ändå. Bästelibäst<3

/Sofia :)

Några bilder :)

Här är lite bilder på lite TiRKare och annat folks :D

Gustav Björk - Maksime, Tierps Ryttarklubb LD+5

Johanna Nygård - Munsboro Elaine, Tierps Ryttarklubb

Johanna Kolm - Basun, Tierps Ryttarklubb

Lovisa Jansson - Anderse Kalle, Gimo Ridklubb

Lovisa Jansson - Anderse Kalle, Gimo Ridklubb (Jag älskade den här hästen<3 :D)

Sandra Österberg - Zigge, Tierps Ryttarklubb

Vanessa Lindau - Peggy, Tierps Ryttarklubb

Vanessa Lindau - Peggy, Tierps Ryttarklubb

Sara Wåhlström - Ella, Tierps Ryttarklubb

Japp, där har ni bilderna. Fina va? :) Det här är vad man får utan specialobjektiv eller specialinställningar, ifall ni ville veta :D

Jag förälskade mig verkligen i Lovisas nya fux, Kalle, oh yeah. Lite temperament, fux <3, och lite welsh/arabig, shiet :D Finns inget bättre!

/Sofia :)

Pics

Eller pic, rättare sagt. Har laddat in bilderna nu, och det blev flera jättefina! Nu är frågan om det är någon som vill ha? Har på Vanessa och Peggy, Johanna och Basun, Gustav och Maksime, Sandra och Zigge, Sara och Ella och väldigt många andra som var där. Ger bort gratis :) Känner ni någon som vill ha eller känner ni någon som känner npgon som vill ha så är det inga bekymmer. Maila till [email protected] isf (:
Tänkte skicka till Natta också :)
Här är en liten provbild på Johanna Kolm och Basun;


Häls Sofia :)

UPK från 9.00 till 16.00

Har varit på UPK (Uppsala Ponnyklubb) hela dagen och hjälpt en vän, Vanessa, när hon tävlade där. Har inte laddat upp några bilder än men kommer förhoppningsvis imorgon. Dagens resultat för Vanessa och Peggy är för LC:n dubbelnolla, och kom på plats nio av åtta placerade, surt, och i Lagklassen LC:n gick hon hur fint som helst fram till femman, då hon kom i något mellanläge och Peggy var nästan ända över hindret innan hon bestämde sig för att nej, tyvärr, inget skutt här inte. Vanessa som redan nästan var över hindret flög av och landade på knäna på en bom och stukade foten "/ Ajaj, men sånt händer. Peggy var fin fram tills dess iaf.
Blev bara ett snabbt inlägg men kommer mer imorgon.
Bjuder på en bild på mig och Hickory på våran första och sista hopptävling tillsammans, en lokal LD CR och vi gick felfritt :) Duktiga fina söta Hickomannen<3

Nu hoppas jag att det kändes bra för er därute att se mig i en alldeles för liten säkerhetsväst som man blir grymt ful i.
Tack för mig!

/Sofia :) 

Agilityträning klubben, the first!

Idag åkte man upp till klubben vid elva, halv tolv och tränade agility. Kändes totalt värdelöst, segt och ofokuserat gick det. Tyvärr. Det var lite keeshounds (stavning?) som hade "hyrt" klubben så dem var och tränade utställning bredvid oss och så. I vilket fall körde vi en liten liten hopphinder bana, och för skojs skull tog vi tid. Ja, det var helt otroligt. Jag sprang allt vad jag kunde och så hoppades jag att Fia skulle göra likadant (a) och vi fik tiden 17 sekunder, shit! Pernilla och racerZeven fick 24 sekunder. Det är helt fantastiskt. Annars är det alltid jag som legat typ 30 sekunder efter henne, så det här ska vi njuta av lääääänge.

Fia i sin tigerfleecejacka vintern -08.

Vi körde däremot nästan inget slalom alls. En eller två gånger, bara för jag vet inte riktigt men när vi kommer upp på klubben och ska köra är hon stendöd. Ja, jag petade på henne jag lovar. :) Men hon ville ändå inte vakna. Jag har fått för mig att det är för att hon blir stressad, hon vet inte riktigt vad jag vill av henne, och då blir hon stressad, men istället för att gå helt upp i varv och totalt sluta lyssna så går hon åt andra hållet, hon blir extremt lugn, kollar på annat, segar ihop osv. Jag har aldrig blivit arg på henne heller, har ho gjort fel har jag tagit tillbaks henne och gjort om. Inga bekymmer.
Hemma nu på slalomen gasar hon som bara den, likadant när man ställer upp lite hinder, men sen kommer man till klubben och hela hon bara pyser ihop och dör.
Dumma jycke! ;)

/Sofia :)

Valborg

Jaha, igår var det sista april, med andra ord valbrogsmässoafton.
Vi åkte hem till mammas kompis Vickan och firade i Örbyhus. Det var helt okej, vi invigde första grillningen utomhus då, vilket var sjukt gott. Sen tände vi på en liten brasa och sen satt dem vuxna och pratade vid köksbordet, "barnen" lekte antingen utomhus eller inomhus och jag och Meja och Fritten tittade på tv, Legenden om Zorro. Ja, jag vet. Roligare kan man ha men var trött som satan så jag halvlåg där med Fritten på magen. Fritten är en liten bäbiskatt som är vit med mörkbrun svans och med mörkbruna prickar i ansiktet. Hur söt som helst!

/Sofia :)

RSS 2.0