Uteritt (:

Igår fick man med sig Vanessa ut, så vi red i säkert 1 - 1,5 h. Hur kul som helst :) Hon fick rida Natta och jag red Eddiemannen, han var ganska trött så bara hälften så jävlig som annars, men sötponny ändå<3 Vanessa tyckte det var lika roligt som Natta att få komma ut och rida ordentligt, med Chickan (Chickadee Light eller ngt sånt :D) får hon bara rida lite lugnt än sålänge för hon har ju vart dålig.

Eddiemannen, vacker som vanligt, under ett träningspass hos Uffepuff.

När vi ridit klart följde jag med Vanessa upp till TiRK och såg på när hon red Chickan och hjälpte henne borsta och fixa. Hon var sjukt snygg när Vanessa red henne, lite stretig i munnen men dem känner ju inte varandra än så det blir nog bara bättre :) En pigg och glad häst, nätt och fin. Tyvärr var vi upp på kvällen då dem hade kvällsfodringen och så ingen kamera på grund av det hade börjat skymma.

Idag är man ledig då, nice nice, på grund av att det är sista april, och jag sitter och gör läxor. Ja, men vad gör man inte för betygen då? ;) Har pluggat i lite över en timme nu så ska ut och rida lite äre tänkt innan jag kommer tillbaka :)

/Sofia :)

Hoppning Eddiemannen

Idag har jag hoppat Eddiemannen, tänka sig.
Först red jag ut med Clara, och hon var arg som ett bi hela tiden. För hon fick skutta över diken, hon blev spettad av en pinne och Natta gick inte där hon skulle. Men men, det är bra att hon är arg också, för då får hon lite pondus och Natta lyder, iaf en liten stund :P

Men iaf, jag ställde upp tre kryss på ca 40 - 50 cm var, och hoppade lite. Det gick jättebra, han varken tvekade eller vägrade en enda gång. Det enda han gjorde var att han stannade till och då la jag på spöt på rumpan och då blev det ett jättesprång istället. (:

Eddien och jag förra våren, jag har utvecklats mycket trots att jag knappt hoppat honom och vi ser inte ut sådär längre :) En sak jag har lärt mig är att vara sjukt mjuk och absolut inte ens toucha honom i munnen för då blir han genast förbannad och så stannar han eller river. Visserligen är han ju ingen hopphäst men bestämda åsikter har han iaf ;)

Vi måttade mycket, tränade på att hoppa av nära och vara bärig och att hoppa av en liten bit ifrån så det blev ett lite längre språng. Han blir genast pigg och glad när han kommit över ett hinder och vill gärna gasa en bra bit efteråt, men det fick han inte ;)
Söthästen<3

När han är på det här humöret är han fantastisk. Då tycker han det är sjukt kul och man skulle bara kunna höja hur mycket man än vill, han skulle bara hoppa, men det finns ju två sidor av allt, så när han vänder andra sidan till, då vägrar han om det ligger en 10 cm hög bom på backen. Då är det hopplöst.

Tränade även slalom med Fia, hon börjar bli grymt duktig, och vad än mamma säger laddar vi inför sheltielägret 8 - 11 juli (:

/Sofia:)

Dåligt om bilder

Jao, märkte det nyss. Inga bilder eller nåt annat än första dagarna/inläggen :o Det måste det ju bli ändring på. Ändring ska det också bli på headern. Linda, www.splach.blogg.se, ska hjälpa mig, måste bara hitta bilder först (a)

Var och "provred" Lanija, min kompis lillasysters helarab. En D-ponny på 146 cm och är 19 år gammal tror jag. Både Elsa och Elsas syster är väldigt långa, så en spinkisarabius är väl lite litet antar jag.

Hon var så snäll så, lilla Lanija. Hon var pigg och glad inne i stallet, tills sadeln kom fram. Men det var lite stryka öronen bakåt och sådant där, i övrigt inga problem. Hon var jättesnäll att tränsa, gapade så lydigt så när man stack fram bettet. Inga bekymmer at all. När jag sen red var hon pigg och lite stretig. Men hon hade dels vilat en vecka (=pigg) samt antar jag väl att hon skulle se vad jag gick för (=stretigheten). Men hon var så go och glad så. Det enda gången hon tjura till det var när man skulle fatta galopp, då svängde hon till med svansen och strök öronen bakåt men sen fattade hon galopp så fint så.

Efter en liten stund kom Elsas mamma ut och sa att vi kunde ställa upp ett litet hinder. Då du, då blev det fart på den lilla araben. Ett kryss på 30-40 cm men hon laddade som om hon satsade på 160 :) Söthäst<3 Sen gick det i race runt runt runt, men fick stopp på henne om man tog i lite (:

/Sofia:)

Putchelklippchen och andra saker

Japp! Idag klippte vi putcheln (svty för pudel), mammas freundinne var här, Elizabeth och klippte.

Pudeln blev grymt snygg så i all hast hade vi helt plötsligt skickat in en anmälan på både sheltien och putcheln till Tierps inoffa den 15 maj, och en anmälan till Österbybruks internationella utställning den 30 maj bara gällande putcheln. Sheltien har tyvärr fällt ur allt hon ägde och hade så det blir bara en inoff så får vi komma igen i slutet på sommaren :)
Tyvärr är jag i Göteborg mellan den 13e och 16e så det får bli Clara som får ställa sheltien. Men hon är så snäll så :)
Till Österby ska ska jag i alla fall, någon mer som ska dit?
Sen får vi se om det är Clara eller Elizabeth som får ställa pudeln, man kan ju förstå om Clara är lite nervös, Bellapluttens andra tävling goes internationellt så.. :) Men då har hon en bedömning i alla fall, sen får vi se om det går bra eller dåligt dvs om vi vill fortsätta eller inte :D

Känn ingen sorg för mig Göteborg - Håkan Hällström ;)

Bad update

Jao. Så kan det gå, men har haft annat för mig (a) Hade kemiprov på torsdagen och tyskaprov på fredagen. Nice det med mycket prov (H)

Kommit värsta snöfallet här, påstås det. Har faktiskt varit ute och ridit i det. Man kan inte göra annat än förbanna vädergudarna, hota med diverse saker osv för snön kommer och går tydligen precis som den behagar.
Nu när det var nästan snustorrt på backen och soligt varenda dag, så kommer snön och alla sommarskor, bikinis och sommarkläder vill man bara gräva ner någonstans där man inte hittar det för ens typ, år 2045.

Nej, nu måste jag checka vad som händer på tvn :)

/Sofia:)

Lydnad, again, and again, and again..

Släpade med Clara ut i det vackra vädret och tränade lydnad. Tyvärr var Clara med intresserad av hur högt den trasiga tennisbollen kunde studsa eller hur långt hon kunde kasta. Pudeln tyckte ju det var väldigt intressant hon också, en tennisboll säger man ju inte direkt nej till. Hallå?! Så ingen lydnadsträning för Clara, men desto mer för mig. Liten plus i kanten får Clara eftersom det blev träning med störning för mig :)
Hon börjar gå RIKTIGT RIKTIGT bra i fria följe nu. Det blir nog någonting av den där med på ålderns höst, ska ni se. Jag var lite dum så jag körde språngmarschen nästan det sista jag gjorde och då hade hon hunnit blivit lite trött i benen (a) så hon var inte 110% taggad så hon hamnade lite efter. Förarfel, men då vet vi att vi kör the heavy stuff in the beginning.

Men körde apport -> finemang, och jag körde hopp över hinder -> finemang och inkallning -> finemang. Riktigt duktig och taggad var hon. Körde sen lite snäva svängar över lydnadshindret för agilityns skull och det var hon också heltänd på. Jag höll på att svimma av förvåning. Galopperar hon verkligen, typ? :D
Här är en liten film på ett lydnadsekipage som debuterar LK 1:an:

Ungefär sådär tror jag att det kommer se ut för oss, bara att hon nog kommer vara lite mer haj på fotet, och absolut inte ta i med fossingarna på hindret (:

/Sofia :)

Ny mobil

Jao, jag har fått överta Claras touch-mobil, en LG KP500 med 3" skärm :) Clara köpte den ny, sedan blev den knasig så då fick den åka in på reparation men när den väl kom tillbaka hade Clara förälskat sig i en annan mobil, min före föredetta mobil, en "nice old Samsung". Så det var kalla handen till den lagade touchmobilen och sen dess har den legat i en låda och varit ledsen.

Men igår blev jag förbannad, mamma skulle köpa en ny mobil, och då. Jag har inte haft en nyinköpt mobil sen min allra första mobil. Alltså, då menar jag från butik -> mig direkt. Utan jag har alltid haft mammas eller pappas avlagda mobiler som dem inte har tyckt varit tillräckligt mjuk/stora/känsliga knappar på eller att den har haft för stor/liten/dålig skärm eller inte haft tillräckligt ljud.

Men då föreslog mamma att jag skulle testa den och oj, i have falled in love :o Den är fantastiskt underbart svårhanterad så det är någe sjukt. Jag kunde inte ens göra å:n, och jag måste peta med pinnen, för petar jag med fingret då är mitt finger alldeles för stort och klumpigt så då trycker jag alltid på två "knappar" samtidigt och så blir det en liten gissningslek och sedan en överraskning om vad man kom in på (:

Det enda som är "fel" på den är att pappa, eller Clara, eller om det kanske var mamma, som spillde lite väggfärg på den. Och gissa vad det landa då? Jo, mitt på kameralinsen. Ja, jag förstår, hur kan man göra ett sånt misstag? Jag kan inte heller förstå det, people. Men, med en lång och vass nagel krafsade man bort det som hamnade mitt på linsen, men det är ff en beige fläck kvar runt om.

Jao, det blev längre än vad jag trodde det här inlägget. Shit happens.

/Sofia :)

Provridning

Idag kom Madde med en tjej, Frida hette hon, som ville provrida Eddiemannen. Så jag fick lov att kliva upp ur sängen kvart över åtta, halv nio senast ute hos hästarna, fodra, släppa ut därefter promenera med monstren och sedan in, käka frukost i ca 20 min, därefter ut igen, mocka, fixa vatten sopa, sedan ta in Eddiemannen och fixa honom rida fram ordentligt tills dem skulle komma vid elva. Suck.

Eddiemannen var trög och konstig och trött idag, ingen framåtbjudning alls, knasiga krake! Han ville trava och galoppera LÅNGSAMT, inte ens när jag bad honom öka ordentligt så ökade han.. Eller jo, liiiite liiiitegrann, men inte var det nån märkbar skillnad :)

Sen kom dem i varje fall, jag red lite enkla saker, skänkelvikning, kort trav, kort galopp, försökte öka på traven lite en gång men funkade inte alls, knas krake, igen! Gjorde två galoppombyten, jobbade lite på volt och fixade. Han tyckte mest jag var jobbig som förutom det, krävde att han skulle böja lite på nacken. Oj, vad tjurig han blev (: Men då morrade jag till åt honom "SKÖT DIG" mellan tänderna och då gick han så fint så efter det :)

Sen red Frida, hon hade lite långa tyglar visserligen men mjuk i handen och inga problem där. Eddien är ju som sagt lite svår att fatta galopp på om det är första gången man rider honom så där hade hon lite problem men annars så skötte Eddien sig, faktiskt (:

/Sofia :)

Markarbete

Jau, körde markarbete med Eddiemannen idag, försökte få honom att lösgöra sig lite så la upp lite travbommar längs långsidan och sedan körde jag :) Lungt och fint, till skillnad från igår, så körde mycket halt, rygga, fram igen, öka traven några steg, sen snabbt tillbaka, halt, trav över bommarna, halt efter, rygga, sedan körde jag så. I slutet var han jättefin så red inte så länge om han hade träningsverk sedan dagen före :)

Eddiemannen och jag i sommras när vi hade kört race på åkern :D

/Sofia :)

Hoppning

Idag, eller igår, det hade varit "idag" om det hade varit igår, om ni förstår  :) Jamen i alla fall, så hoppade jag. Jag tränade en massa rumpmuskler på Eddiemannen vilket han tyckte var awesome, kuligt kuligt!
Först red jag ut och hoppade diken, och gjorde det i säkert 15 - 20 min. Både skritt, trav och galopp och både små och stora diken. Efter ett tag sen så klättrade jag med honom, i lillbacken. Först i skritt och sedan i galopp. Fast jag galopperade bara uppför, såklart! :) Det tyckte han också var jätteroligt, min lilla knasponny :)

Därefter red jag in på banan, och vi hade ju "löshoppat" Natta där innan så det stod ett litet räcke på 60's längs ena långsidan, och då tänkte jag, eller nej, jag tänkte inte över huvudtaget egentligen, men i alla fall så styrde jag honom på det i trav i båda varven och han skuttade så glatt över, inga bekymmer där inte, och sen tyckte han det var huur roliiigt som heeelst!
Han bjöd som tokig mot det där lilla hindret så man blev alldeles rädd, för gasar han sådär brukar det innebära att han vägrar, vilket inte är så roligt då, så då försökte man bromsa, men Eddien hade redan gått upp i varv då han, så det var typ bara styra och hålla i sig :)

/Sofia :)

Frihetsdressyr

Jao, det har man testat lite idag. Natta lyssnade jättefint, böjde och stretchade bra och gick "i koppel" jättebra också, lugnt och fint, utan att man drog i grimskaftet det minsta lilla. :) Gick mycket fram och tillbaka, svängde och gjorde halt, allt för att hon skulle lyssna och bli uppmärksam.

Natta och jag i lång låg form.

Efter ett tag så släpade jag ut lite bommar och sen "löshoppade" Clara och jag henne, först med bara två travbommar och sedan till ett 50's hinder och därefter till ett 60's hinder. Hon hoppade jättefint och bra, inga bekymmer alls där. Ingen mesighet där inte ;)

Nu ska jag äta middag och sen ska jag ut och hoppa diken med Eddieman, dem kommer och provrider honom på lördag klockan elva så på fredag ska det ridas igenom liten ponny.

/Sofia :)

Edwin

Idag har vi (Clara och jag) varit ute och ridit på banan. Det gick jättebra, Edwin lekte snäll och okomplicerad läromästare och Natta bestämde sig för travarstilen, dvs ställa utåt i hörnen och gasa ;)

Eddien i ett perfekt hopp över en 70's räcke.

Clara galopperade faktiskt också, massor med galopp, och Eddien galopperade lugnt och fint ;)
Natta fick också galoppera flera gånger, och vilket hon tyckte var väldigt roligt, så det blev x antal bakutsparkar både i början av galoppen och när hon galopperat ett tag :)
Jag satt och tittade på skuggan utav oss och såg hur hon sparkade men det kändes knappt alls, Clara bara: Att du satt kvar! :o Men ja, regerar man så gör man *blink* ;)

/Sofia :)

Lydnad

Idag har det blivit lydnadsträning med Firefly<3
Hon var så grymt bäst, tänd och taggad som tusan hela tiden, fastän vi hade ett lakritstroll hängande i pälsen eller i byxbenet hela tiden. Hon gjorde till och med språngmarschen utan problem, höll takten hela tiden och var super<3

Här är Fia och jag efter vinsten på agility KM:et :)
Haha, lite missar men utan diskning kom vi i mål som etta! Det var jätteroligt, första KM:et och så tävlade jag mot Pernilla som då till och med hade varit ute och tävlat ett år officiellt, och så bara tar jag det :D <3

Nu ska vi satsa på att köra hem det det här året också, då är det den 12e juni ;) Då är det hemmaplan också så gud nåde henne om hon inte sätter lite tempo :@ ;)

/Sofia :)

Firefly

Idag har det blivit hundträning, tyvärr ingen film Melinda :)
Både lite lydnad och agility faktiskt, men hon är så OTROLIGT seg! Drar man inte värsta köttstycket med en vikt på över 15 kg framför henne så tyå skrittar hon långsamt :@

Fia, söt men lat :)
Här är Fia i fot, med en godis instoppad i näsan, ;)

Bella fick också lite träning, och hon som man tror är lugn och fin ser ut såhär när det är träning på gång:

Fulpudel :D
/Sofia :)

Titti

Idag borstade vi igenom Titti och pälsglansade hennes man och svans så hon blev ordentligt fin :)

Såhär söt blir man i swarovskipannband och en tjock liten fläta :)
Här är ett litet hopklipp på Clara och Titti, Titti älskar att bli kramad och gosad med :)


/Sofia :)

Dressyr

Red dressyr på Natta idag :)
Hon var så grymt fin, tyvärr glömde jag byta pelhambettet mot ett vanligt tvådelat tränsbett så ibland krullade hon ihop hela halsen och blev lite knasig.

Men annars var hon sjukt fin och grymt mjuk, ibörjan försökte hon komma undan lite så då försökte hon dra tyglarna ur händerna på mig men sen slutade hon, typ efter 5 ggr då jag vart nära att åka av :)


Synd med husvagnen där, men hon är verkligen grymt fin! <3
Sedan skulle jag galoppera en gång tänkte jag, och ni vet ju hur hon är att fatta galopp på på banan, och eftersom hon hade stått nu och bara skrittats ut så blev det en rejäl bakutspark, bushästen<3 :)
Men nu har man ju skaffat handtag (a) till sadeln så det var ju inga bekymmer, och direkt efter började hon galoppera, sötnosen.

/Sofia :)

Ny blogg!

Shenixen, allesammans! Just nu i skrivande stund finns det ingen som vet om att den här bloggen finns, men jag kommer i alla fall från www.arabflickan.bloggagratis.se, men bestämde mig för att byta till blogg.se :)

Mitt namn, Fireflyen, kommer från min älskade underbara sheltie, Linndougs Firefly, som kommer från Kennel Linndougs, www.linndougs.webb.se.
Alla hundar i kullen verkar ha blivit normala men min sheltie är ca 42 cm hög (maxhöjd tik är 35 +/- 2,5 cm) :)

Mig och min kuse, Eddieman;


Han och jag kommer troligtvis gå skilda vägar den här sommaren, men det är sånt som händer.

Han är en charmig arabkorsning på 19 år, 145,0 cm hög. Han är utbildad SVÅR dressyr och tävlad reg/nat. Hoppat har han också gjort, där är han utbildad LB men det är inte hans favoritsyssla så man måste vara sjukt bestämd och tuff mot honom för att hoppa högre än 30 cm. :)

Vi (jag och min familj) har även en kennel, Kennel Storlurs, den hittar ni på www.storlurs.dinstudio.se :)

/Sofia :)

RSS 2.0