Hoppträning

Idag och igår följde jag med Vanessa på hoppträningskurs för Cecilia Hansson uppe på TiRK.

Igår, första dagen, var det markarbete och Vanessa hade lite problem med galoppfattningarna. Men det löste sig och Chickan gick faktiskt riktigt fint och kontrollerat i slutet!

Idag, andra dagen, var det banhoppnigsträning. Vanessa hoppade 90 cm bana och det gick jättebra!
Såhär såg banan ut :)

Jag kan ju beskriva hindren också, så blir det här ett lite längre inlägg *tummen upp*
Första hindret var ett vinrött räcke, som var lite lite lägre än övriga hinder för en lättsam start.
Andra hindret var en kombination med ett galoppsprång emellan. Första hindret var ett rosa räcke och andra hindret var en lila oxer. Sedan var 3an ett blått och gult räcke och efter typ 6 galoppsprång var det en blå/vit/röd trippelbarr, även den lite lägre än övriga hinder. Femman var ett räcke, som bestod av två helblåa bommar med en vattenmatta under. Sjätte hindret var en trekombination som började med ett blått räcke med små målade vita moln på, efter två galoppsprång var det en en oxer, även den himmelsblå med moln på och efter ett galoppsprång till var det ett vinrött räcke. 
Sedan var det hinder nummer sju, ett joker hinder, där man fick välja mellan att hoppa ett något högre och läskigare hinder eller att hoppa banken. En tjej försökte sig på banken men först ville inte hennes häst hoppa upp och när den väl var uppe ställde den sig och stegrade och ville inte hoppa ner. Men tillsut kom hon ner ändå :))
Det är bara att följa det fina strecket på min lilla paintskiss, fast ryttarna hoppade väl inte fullt så krokigt :))

/Sofia 

Kommentarer

Kommentera här:

Du heter:
Kommer du hit ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din hemsida:

Vad du vill framföra:

Trackback
RSS 2.0