Utställning

Idag ringde klockan tidigt, redan halv sju, hur jobbigt får det bli?
Vi skulle naturligtvis till Österbybruks internationella utställning och ställa ut Bilbo. Så vi var där vid åtta, och hade innan dess hämtat upp Elisabeth, mammas kompis som har haft och ställt ut pudel i många år och som vet hur det går till.
Vi fluffade och kammade och klippte så hon blev riktigt fin, men eftersom hon varit nedklippt har hon ju inte ens hälften så lång päls som alla dem andra utställningspudlarna, som har sparat sin päls från dag ett. I varje fall var det mätning för toy, dvärg och mellan innan starten vid nio, och då visade det sig att hon var 34,5 cm hög, och gick alltså i dvärgklassen istället för mellanklassen.

Så det blev byte av ring och pga av det så fick vi vänta i säkert 3 h innan det var Bilbos tur. Men när hon väl var inne var hon jätteduktig, hon sprang utan problem fint och luftigt och stod bra, enda nackdelen är att när hon kommer in i ringen åker svansen ner och hon håller den som en sheltie, lågt och under ryggen. Men det är inga problem, bara träna på det, Clara hade knappt tränat något heller inför utställningen :)

Bilbo fick iaf kvalité etta, och placering fyra av fyra. Duktigt gjort för att vara int!

/Sofia :)

Kommentarer

Kommentera här:

Du heter:
Kommer du hit ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din hemsida:

Vad du vill framföra:

Trackback
RSS 2.0