Mälarens Hästklinik

Idag har vi (Vanessa, hennes mamma, jag och Chickan) farit till Sigtuna till Mälarens Hästklinik för att en gång för alla gå igenom Chickan.
Det första vi fick göra när vi väl kommit dit och in var att en veterinär kom och klämde i ryggen på henne, och såklart, Chickan svankade unnan som en orm, riktigt öm var hon.
Veterinären log bara och sa; Då har du förmodligen ont här också, och klämde i nacken. Ja, visst, klart att hon hade. Så vetten böjde, knäckte och masserade nacken en stund innan han klämde på ryggen igen, ingen som helst reaktion. Allt satt i nacken! Fantastiskt alltså!

Loggan :)

Sedan fick Vanessa springa fram och tillbaka med henne och även longera henne i trav ocg galopp och vetten och equiterapeuten Inge-Björn Öyhus slog fast att det var vänster fram och höger bak det satt i. Sagt och gjort, vi gick in igen och bedövade i kota och knä i både bak och fram. Hon var då fortfarande halt så vi bedövade i hovleden och i hasen, och hon var fortfarande halt.
Efter mycket klämmande och kännande beslutades det att ta och bedövas i gaffelbandsfästet, och se där. En helt ny häst fick vi fram!
Ingen hälta, hon tog ordentliga steg och bar sig mycket bättre!

Vi ultraljudade då benet och då fann vi en skadad och blödande sena, alltså en senskada. Vi behandlade med någon form av stötar in i benet, vet inte riktigt vad det var för något men :)

Nu ska hon på återbesök om 14 dagar och om 30 dagar.
Hon ska vila i minst en månad och sedan köras igång sakta, men vetten lät hoppfull och sat att det skulle bli helt läkt och Vanessa skulle kunna ut och tävla med henne igen, sen!

/Sofia

Kommentarer
Postat av: Elsa

Oj, jag måste ha varit helt borta när du messade mig förut.. trodde det va babsan som hade ont o massa fel.. helknasit^^ Men henne har ni alltså inte besiktat än? :)

2010-07-15 @ 17:38:23

Kommentera här:

Du heter:
Kommer du hit ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din hemsida:

Vad du vill framföra:

Trackback
RSS 2.0